Alman müzik grubu Jazzanova 27 Kasım’da Tamirane’de!

Alman müzik grubu Jazzanova 27 Kasım’da Tamirane’de!

Tamirane (santralistanbul), 2010 yılı boyunca İstanbulluları iyi ve özgün müzik yapan grup ve dj’lerle buluşturdu, yılın son haftalarına yaklaştığımız son dönemde buluşturmaya da devam ediyor. Trip Hop, Hip Hop, Nujazz, Electrojazz, Lounge, Indie, Electronica ve Funk gibi müzik türlerinin Avrupa ve dünyadaki tanınmış temsilcilerini İstanbullularla buluşturan Tamirane, Kasım ayında Alman müzik topluluğu Jazzanova’yı Miller’ın katkılarıyla ağırlıyor.

Berlin çıkışlı Alman müzik topluluğu Jazzanova 9 kişilik orkestrası, yetenekli müzisyen Paul Randolph’un vokalleriyle, 27 Kasım Cumartesi akşamı Tamirane’de olacak. 15 yıldır Nujazz, Acid Jazz, Chillout ve Jazz House gibi müzik türlerinin önde gelen savunucuları olarak son yıllarda neredeyse 80 kez dünyayı dolaşan Jazzanova, vereceği muhteşem konserle bu kez soluğu Tamirane’de alıyor.

1995 yılında Berlin çıkışlı altı yetenekli müzisyen; Alexander Barck, Claas Brieler, Jürgen V. Knoblauch, Roskow Kretschmann, Stefan Leisering ve Axel Reinemer’in biraraya gelerek kurduğu Jazzanova, yaptığı sayısız prodüksiyon, remix ve canlı performansla 15 yıldır Nujazz, Acid Jazz, Chillout ve Jazz House gibi müzik türlerinin önde gelen icracıları haline geldi.

Topluluğun, İngiltere müzik piyasasının otoritelerinden Gilles Peterson’ın dikkatini çekmesi, Peterson’un Jazzanova’yı Japon müzik topluluğu United Future Organization’a remix yapmaya davet etmesinden kısa bir süre sonra Jazzanova, müzikleriyle dünyanın dört bir yanındaki dans müziği tutkunlarını fethetmeye başladı.

Jazzanova, Masters At Work, Fat Freddy’s Drop ve 4Hero gibi günümüz alternatif müzik sahnesinin önemli isimlerine yaptığı remix’lerin yanı sıra, Lenny Kravitz, Common, Azymuth ve Calexico gibi ünlü ve farklı tarzlara sahip isimlere yaptıkları remixlerle, Jazzanova, dünyanın önemli DJ ve dans müziği tutkunlarının adeta taptığı bir grup haline dönüştü.

2000’lere kadar prodüksiyon, remix ve dj’liğe konsantre olurken, 2000’li yıllardan itibaren aynı zamanda canlı performanslarıyla da gündeme gelen Jazzanova, 2002’de “In Between” ve 2008’de “Of All The Things” adlı albümleriyle müzik otoriteleri ve hayranlarından tam not aldı. Son birkaç yılda, düzenli olarak dünyayı dolaşan grup, her seferinde bir müzisyeni de beraberinde getirdi. Phonte ile HipHop köklerine geri dönen Jazzanova, Soul efsanesi Leon Ware başta olmak üzere Paul Randolph, Ben Westbeech ve José James gibi birçok farklı ve yetenekli vokalistle çalıştı.

Miller’ın katkılarıyla gerçekleşecek Jazzanova konserinde, aralarında Detroit’li (A.B.D) müzisyen ve Funk Jazz vokalisti Paul Randolph’un da bulunduğu 9 yetenekli müzisyenden oluşan orkestra, Nujazz, Acid Jazz ve Jazz House tınılarının yer alacağı bir performans sergileyecek. Konser ustaca kurgulanmış bir dans müziği vaat ediyor.

jazzanova.com

myspace.com/jazzanovask

Cazkolik.com / 05 Kasım 2010, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.