"Sufî trans" müziğiyle Niyaz Babylon sahnesinde...

"Sufî trans" müziğiyle Niyaz Babylon sahnesinde...

Sufi gizemini trans müziğiyle birleştirerek oldukça popüler bir müziğe imza atan Niyaz çok kısa süre içerisinde kendine geniş hayran kitlesi edinmeyi başardı. Hepsi birbirinden yetenekli üç müzisyenden oluşan Niyaz son albümleri Nine Heaven ile dünya müziğinin en çok dikkat çeken isimlerinden olmaya devam ediyor.

Kültürel ve biçimsel sınırları aşmalarının yanında tarihsel sınırları da zorlayan müziğiyle ortaçağ İran şiirleri ve üçyüz yıllık geleneğe dayanan İran halk şarkılarıyla 21. yüzyılın elektronik müziklerini başarıyla birleştiren Niyaz 24 ve 25 Kasım gecelerin Babylon sahnesinde Türk dinleyicisiyle buluşacak.

Genellikle aşk şiirleri ve Allah’a adanmışlıkla ilgili yazılar üstüne şarkılarını besteleyen grubun isimleri Farsça ve Urduca yakarma anlamına geliyor. İran’da doğan ve Hindistan’da büyüyen grup üyesi Azam Ali bu iki kültürün sadece dilsel değil aynı zamanda ruhanî ve müzikal benzerlikler ve ortaklıklar taşıdığından bahsediyor. İran, Hindistan ve hatta Türkiye’nin farklı coğrafyalarından beslendikleri farklı duyguları organik biçimde harmanlamaları sonucunda ortaya eşsiz bir müzik çıkarıyorlar. Ovi Müzik Nokia sponsorluğunda 2 gece arka arkaya sahne alacak Niyaz’la farklı boyutlarda çıkacağınız yolculuğa hazır olun!

Cazkolik.com / 23 Kasım 2010, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.