Clint Eastwood`dan Dave Brubeck`e yaş günü hediyesi!

Clint Eastwood`dan Dave Brubeck`e  yaş günü hediyesi!

Bir süredir Dave Brubeck ve 90. yaşı ile ilgili haberler caz basınında yoğunlaşmaya başladı, bu haberlerin bir çoğu konser ve kutlama gibi içeriklerden oluşsa bile şimdi okuduğunuz haber bunlardan biraz daha farklı, farkı yaratan da haberin Brubeck dışındaki kişisi, yani bir Hollywood efsanesi Clint Eastwood.

* * *

Büyük oyuncu ve artık daha da büyük yönetmenin caz tutkusunu bilmeyen yok. Eastwood’un bu sevgisi onun sadece kişisel zamanlarında dinlediği ve içinde tanıdık yakın arkadaşlarının olduğu bir müzik değil. Bir oyuncu, yönetmen, karizmatik bir ünlü ve amatör bir piyanist olarak caza saydığımız alanlarda katkı yapan bir isim.

* * *

Bu katkılardan biri caz efsanesi Dave Brubeck ile ortaya çıktı. Brubeck’in 90. yaşgününü kutladığı gün orada konuk olan Eastwood, resimde de görüldüğü gibi piyano başında Brubeck’le çaldığı gibi ünlü piyanistin hayatını biyografik olarak filme alan çalışmada katkısı olduğunu açıkladı. Yakınlarda prömiyerinin yapılacağı açıklanan film Turner Classics Movies için filme alındı.

* * *

Belgeselin executive prodüktörlüğünü yapan Eastwood çekimler sırasında Brubeck ile piyano başına geçip çaldı ve konuştu. Filmin yönetmeni Bruce Ricker ise daha önce böylesi ikonik isimleri çektiği belgesellerle tanınıyor.

Cazkolik.com / 06 Aralık 2010, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.