Son günlerin ilgi çeken ismi Simavi albümünü yayınladı...

Son günlerin ilgi çeken ismi Simavi albümünü yayınladı...

Eskimeyen şarkılara kattığı nefis yorumuyla ünlü New York Observer tarafından "Yeni Frank Sinatra" olarak tanımlanan ve New York’s Lincoln Center, Florence Gould Hall, The Lighthouse gibi en prestijli konser salonlarında sahne aldıktan sonra seslendirdiği efsane şarkılarla televizyon şovlarının aranılan yıldızlarından olan Simavi, özellikle New York ve Florida’da yoğun ilgi gören çalışmalarından sonra "Memories of You" adlı albümünü  EMI Türkiye etiketiyle Türkiye’de piyasaya sunuyor.

Kısa süre içinde Amerika’da televizyonlarda ve sahnede kendisine büyük hayran kitlesi oluşturan sanatçı, müzik eleştirmenleri tarafından da övgülere boğuluyor. Yeteneğinin kökenlerinin ailesine uzandığını söyleyen Simavi; “Anne ve Babam müziğe karşı ilgimin ve yoğun sevgimin oluşmasında yardımcı oldular” diye ekliyor. Piyanoyu kendi kendine öğrenmeye başladığını, standartlara yönelmesinin temelini bu eğitim sürecinin oluşturduğunu sözlerine ekliyor.

Üniversiteden mezun olduktan sonra Amerika’da solo performans sanatçısı olarak müzik kariyerine başlayan ve yeteneğiyle kısa sürede dikkat çeken Simavi’nin "Memories of You" albümünde Quincy Jones, Johnny Mandel, Nelson Riddle, Billy May gibi ustaların düzenlemeleri yer alıyor.

50 kişilik dev orkestranın katkılarının da yer aldığı albümün yapımcılığını üstlenen Simavi, nesiller boyunca değerinden hiçbir şey kaybetmemiş olan efsanevi parçaları seslendiriyor. ‘Fly Me To The Moon’, ‘The Way You Look Tonight’, ‘Love Looks So Well On You’, ‘To The Ends Of The Earth’, ‘Tell Her You Love Her’ ve daha birçok efsane şarkıya kendine has yorumuyla imza atan Simavi’nin albümünde New York – Lincoln Center’da gerçekleşen performansının videosuna da yerverilmiş. Zamana yenik düşmeyecek güzellikteki şarkıları biraraya getiren Simavi, müzikseverlere arşivlik bir albüm sunmuş oluyor.

Cazkolik.com / 30 Aralık 2010, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.