Piyanist Ülkem Özsezen ilk CD’si "Ghost’s Note"u yayınladı...

Piyanist Ülkem Özsezen ilk CD’si "Ghost’s Note"u yayınladı...

Türk caz sahnesi yeni albüm haberleriyle yeni yıla hızlı bir başlangıç yaptı. Cazseverlerin yakından tanıdığı isimlerden piyanist Ülkem Özsezen ilk albümü "Ghost’s Note"u geçtiğimiz hafta yayınladı. 2010’u kapatıp 2011’i başlatan albüm Berklee College of Music mezunu olan başarılı piyanistin tümü kendi bestelerinden oluşan on akustik caz parçasını içeriyor.

Berklee Jazz Piano Master Class’da ünlü pianist JoAnne Brackeen ile çalışan aynı zamanda prodüktörlük de yapan Özsezen, Jazz dergisine yazılar yazıp, derginin "Körleme" isimli sayfasını hazırlıyor.

Cazseverler Ülkem Özsezen’i kontrbasçı Ozan Musluoğlu’nun 2009’da yayınlanan "Coincidence" albümündeki dikkat çekici piyanosundan da hatırlayacaktır. Aynı zamanda o albümün de prodüktörlüğünü yapmış, prodüktörlükdeki deneyimini Önder Focan’ın son albümü "36 mm. Biometric"e taşımıştı. Ardından İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti programında yer alan "Bir Şehir Hikayesi; Konstantiniyye - İstanbul" projesinin genel koordinatörlüğü ile geçen yılı yoğun bir programla kapatmıştı.

"Ghost’s Note"da başarılı piyaniste kontrbasta Ozan Musluoğlu, davulda Ferit Odman ve saksofonda ise Engin Recepoğulları eşlik etmiş. Kayıtların Babajim İstanbul stüdyolarında gerçekleştirildiği albümde Özsezen’in bestesi olan "Lost in It" Boston Music Expo müzik yarışmasında Berklee’yi plak şirketlerinin önünde temsil ederek birincilik kazanmıştı.

Şimdilik sadece albümün çıkışı ile ilgili haberinin ardından yakında "Ghost’s Note"u müziği ve müzisyeni daha yakından tanıyacağımız haberlerimizi de bekleyin diyoruz.

Cazkolik.com / 03 Ocak 2010, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

  • Osman Özkan
    25 Mart 2011 Cuma 10:27

    Ülkem Özsezen"in albümünü bugün aldım. Daha önce kısa demolarını dinlemiştim çok beğenmiştim. İnsanı hiç sıkmayan bir harmonisi var albümün. Çok beğendim. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık. Çok içten bir şekilde diliyor umarım albümlerin devamı gelir.

    Bu Yoruma Cevap Yazın »

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.