Elif Çağlar'dan yeni bir caz deneyimi; M-U-S-I-C

Elif Çağlar'dan yeni bir caz deneyimi; M-U-S-I-C

Elif Çağlar özellikle genç nesil caz dinleyicisi arasında gerçekten çok sevilen bir isim, buna Cazkolik olarak şahidiz, nasıl mı? İspatı Elif Çağlar ile ilgili siteye giren yeni bir haberle birlikte o haberin hemen en çok tıklananlar arasına girmesi!

 

Genç yaşına rağmen Türk caz müziğinin en sevilen isimleri arasında gösterilen Elif Çağlar, ilk solo albümü M-U-S-I-C ile benzersiz bir deneyim vaadediyor. Soul’dan bossa’ya, folk’tan, pop’a, rock’tan reggae’ye, drum’n’bass’tan swing’e geçişler yapan, kıpır kıpır ve eğlenceli şarkılardan oluşan albümün söz ve müzikleri Çağlar’ın bizzat kendisine ait.

 

1980 doğumlu Çağlar, Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nde Caz Kompozisyonu okuduktan sonra New York’a giderek, Queens College bünyesindeki "The Aaron Copland School of Music”te Caz Performansı üzerine master yaptı. Birikimini yıllardır dinlediği her tür müziği kaynaştırarak ciddi bir emek ve yaratıcılıkla hazırladığı şarkılarını M-U-S-I-C albümünde toplayan Elif Çağlar, kaliteli, yeni ve özgün tavrıyla Türkiye’de ilk kez yapılan bir çalışmanın altına imzasını atıyor.

 

Elif Çağlar albümünde birçok genç ve yetenekli müzisyenle çalıştı. Serkan Z (piyano), Ozan Musluoğlu (kontrbas) ve Onur Alatan’ın (davul) eşlik ettiği şarkıların yanı sıra The Curly Trio’da birlikte çaldığı Cem Tuncer ve Kerem Türkaydın’la  beraber “iki gitar, bir vokal” olarak kaydettiği bir şarkı da bulunuyor.

 

Albümün sürprizleri bu kadarla da sınırlı değil; İmer Demirer, Cengiz Baysal, Bilal Karaman, Ferhat Öz gibi birçok önemli caz müzisyeni albümde konuk olarak yer almış.

 

NU-DC etiketiyle çıkan albümün Türkiye’deki ve internet üzerindeki dağıtımı IMM tarafından gerçekleştiriliyor. M-U-S-I-C albümüne DR’lardan ve müzikmarketlerden ulaşabilirsiniz.

 

Cazkolik.com / 03 Ocak 2010, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.