Norveçli gitarist Eivind Aarset Ocak sonu Tamirane`de

Norveçli gitarist Eivind Aarset Ocak sonu Tamirane`de

2010 yılını tempolu ve nitelikli, bir çoğu cazla iç içe projelerle geçiren Tamirane (Santral İstanbul) yeni yılın ilk dikkat çeken projesini 29 Ocak’ta gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

 

Sahnesinde ağırlıklı olarak Trip Hop, Hip Hop, NuJazz, ElectroJazz, Lounge, Indie, Electronica, Funk çalan müzisyenlere yer veren Tamirane Kuzey Avrupanın tanınmış NuJazz müzisyenlerinden Eivind Aarset’i ağırlayacak. Yılın ilk önemli projesi olarak nitelendirebileceğimiz konserde Aarset dört kişilik grubuyla sahne alacak.

 

Müziği için "Yaptıklarımda belirlenmiş kurallar veya gelenekler yok, kendi kurallarını kendin koyabiliyorsun; müziğin merkezinde asıl olarak ritm var" diyor. Müziği böyle tanımlanan ne çok müzisyen olduğu acaba sizin de dikkatinizi çekiyor mu? Açıkçası, pek çok müzisyen için son yıllarda kullanılan böylesi alelacele tanımlamaların iyi ifadeler olduğundan kuşkuluyuz! Bir de ’müzikte sıradışı olmak’ var, mesela bu da çok sorunlu ve zorlayıcı olmaya başladı. Artık herhangi bir disipline ve düzene dahil müzik kalmamış olabilir mi yoksa ilgili kişiler tanımlamalar için seçtikleri sözcükleri çok da üzerinde düşünmeden mi kullanıyorlar! Herkes kuralsız, herkes sıradışı mı? Böyle mi yani, bu şekilde söyleyince gerçekten öyle mi olunuyor?

 

Biraz önce okuduklarınıza kasten değindik çünkü böylesi tespitleri ara sıra tahrik edici olarak kullanmakta fayda var yoksa Eivind Aarset gibi isimleri diğerlerinden daha ayır edici kılamayız, artık eleştirmeyip giderek kanıksadığımız sıradan PR cümlelerini ona dair de duyduğumuz zaman ve de eğer kendisini fazla tanımıyorsak Aarset’in müziğine doğrusu haksızlık etmiş oluruz.

 

Kimi zaman, hatta sıkça müziğini kaydırdığı avantgarde buz dağlarının içinde onu çokça gayet mutlu görüyoruz, bu kulvarda yaptığı işlerin çıtasını hep daha yüksekte görmek mümkün. Bu tespite büyük caz dergilerinin tanınmış eleştirmenleri de katılıyorlar, hatta Miles yaşasaydı yeni milenyumda onun gibi müzik yapardı diyenler de var, bunu bilemeyiz ama gidip yerinde izleyebiliriz.

 

Buraya kadar Aarset’in gitarist olduğundan dahi söz etmeden geldik, sahnede ona basçı Audun Erlien, davulcu Erland Dahlen ve Wetle Holte (evet, çift davul kullanıyor, bu durumda Aarset’in yukardaki ’asıl olan ritmdir’ sözünü hatırlatakta fayda var) eşlik edecek.

 

Gecenin sürprizi bir önce sahne alacak olan 123 grubu. Son sıraların ses getiren genç grubu popüler açıdan hayli öncelikli sıradalar. Sırf bu grup bile pek çok dinleyiciye cazip gelmeye yeter. 123 öncesinde de DJ Ozan Maral müzikleriyle gecenin açılışı yapacak. Anlayacağınız uzun ve zengin bir gece sizi bekliyor.

 

Tarih: 29 Ocak 2011, Cumartesi
Saat: 22:00 DJ set
Saat: 22:30 123 konseri
Saat: 23:30 Eivind Aarset konseri

 

Cazkolik.com / 05 Ocak 2011, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.