Buika, Latin Grammy kazandığı son albümü "El Ultima Trago" ve Chucho Valdes ile Cemal Reşit Rey?de.

Buika, Latin Grammy kazandığı son albümü "El Ultima Trago" ve Chucho Valdes ile Cemal Reşit Rey?de.

İspanyol aşk şarkılarının tutkulu sesi Buika, Latin Grammy ödülünü kucakladığı albümü “El Ultimo Trago”nun dünya turnesi kapsamında 4 Şubat’ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda olacak.

“Şarkıları bizi kendi aşk hikayelerimizle yüz yüze bırakıyor... Ve öyle bir yere bırakıyor ki, en çok hayal kırıklıklarımız göze çarpıyor. Dahası, onu şarkı söylerken dinledikten sonra herhangi biri aynı hataları yapmaya kesin kararlı olabiliyor çünkü tutku içinde herhangi bir kural, sağduyu, tedbir ya da pişmanlığa yer yok...” diyor ünlü İspanyol sinema yönetmeni Pedro Almodovar günümüz müziğinin genç divası hakkında. ?Flamenko ile cazı buluşturan, flamenkoyu farklı boyutlara taşıyarak çağdaş dünya müziğine yepyeni bir tarz getiren İspanyol şarkıcı Buika, Kübalı caz piyanisti ve ünlü besteci Chucho Valdes ve dörtlüsüyle canlı kaydettiği ve Latin Grammy ödüllerini kucakladığı albümünün dünya turnesi kapsamında 4 Şubat’ta İstanbul’da.

“El Último Trago” adını verdiği son albümünde Buika ünlü Meksikalı efsane şarkıcı Chavela Vargas’ın 90. doğum gününü kutluyor. Buika, Chavela Vargas’ın dünyaca ünlü yönetmenlerin filmlerinde de birer inci gibi işledikleri ünlü şarkılarına yepyeni bir yorum getiriyor. Nina de Fuego (Ateşin Kızı) albümünün birbirinden çekici flamenko şarkılarıyla Türkiye’de de kendine büyük bir hayran kitlesi edinen Buika “El Último Trago” albümü ile En İyi Tropikal Albüm Grammy’si aldı. Pedro Almodovar’ın 2011 yılında gösterime girecek yeni filminde de yer alan Buika, Seal ve Nelly Furtado ile kaydettiği düet şarkılarla da tüm dünyada listelerde.

Cazkolik.com / 24 Ocak 2011, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.