Selen Gülün ve 7 telli basçı Daniele Camarda "Answers" albümünü çalacak

Selen Gülün ve 7 telli basçı Daniele Camarda "Answers" albümünü çalacak

Yayınladığı son albümü "Answers"ın ardından 2010 sonbahar ayları boyuncu yoğun bir konser - performans dönemi geçiren Selen Gülün yılın sonunda mini bir turne için gittiği Amerika’da bir kaç şehir dolaşarak hem çeşitli workshoplara katıldı hem de albümüne ilişkin konserler vermişti. Maalesef bu dönemde geçirdiği kaza sonrası elini kullanamadığı için bir müddet konser ve çalışmalarına ara vermek zorunda kalan Gülün aradan geçen yaklaşık iki ayın ardından gerçekleştirmeyi çok istediği projeyle, 11 Şubat’ta Borusan Müzik Evi konseriyle geri dönüyor.

 

Kendisini hem geçmiş olsun demek hem de yeni konseri hakkında bilgi almak için aradığımızda öğrendiğimiz detaylar müzikseverleri konserde kendilerini neyin beklediği konusunda hayli sevindirecek.

 

"Answers" çıktığından bu yana albüm ile ilgili bir türlü ülke içinde konser veremeyen Gülün nihayet ilk konserini 11 Şubat’ta gerçekleştirecek ve üstelik konserde izleyici karşısına çok önemli genç bir İtalyan müzisyen, basçı Daniele Camarda ile birlikte çıkacak. Bu konuda kendisiyle konuştuğumuz Selen konser, kendisi ve Camarda ile ilgili ilginç bilgiler verdi; "Daniele ile uzun zamandır bir araya gelmeye çalışıyordum, çok önemli bir müzisyen Daniele, ilk albümünü 2002 senesinde henüz 25 yaşındayken solo bas albümü olarak yayınlamış, çok takipçisi olan, genç nesil için çok önemli ve sevilen biri, Kendisi için dizayn edilmiş 7 telli bası var. Konserin bir özelliği de 7 telli basını ilk kez bu konserde çalacak olması. Peter Erskine, Vardan Ovsepian gibi önemli müzisyenlerle çaldı, Ovsepian benim Berkeley’den dönemdaşım, tanıdığım biri, onlarla çalıyor. İşte nihayet en sonunda bir şekilde bir araya gelmeyi başardık ki tam da benim elimi sakatlamama denk gelmesine rağmen, ikimiz de çok üzüldük şimdi nasıl olacak konser diye düşünürken, ben mümkün olduğu kadar konser almayarak iyileşme sürecimi hızlandırdım derken 11 Şubat’ta işte bir araya gelmeye karar verdik. Benim "Aswers" albümümden çalacağız, nihayet en sonunda burada da çalabileceğiz. Albüm çıktığında yaz dönemiydi, ardından turneye gittim çoğunlukla Anadolu’da çaldım ardından Akbank Caz Festivali "Kampüste Caz" konserleri geldi, arkasından başka projelere girdim, ardından Amerika seyahati derken halen İstanbul’da çalamadım, bu İstanbul’da ilk albüm konserim olacak aslına bakarsan."

 

Camarda ile çalmanın farkına ise şu yanıtı veriyor Gülün; "7 telli bas çok daha geniş bir akustik alan oluşturuyor, iki şeyi burada birleştiriyorum, ilki Camarda ile çalıyor olmamız ve bir de albümü ilk kez akustiği gerçekten mükemmel bir salonda çalma fırsatını yakalamış olmamız. Bu anlamda Borusan Müzik Evi’nin salonu harika bir yer, albümün ilk kez gerçek bir akustik soundunu dinleme imkanına sahip olacağız diye düşünüyorum. Daniele’de sadece basçı olarak değil, müziğe inanılmaz derinlik katmasını bilen biri bu nedenle onunla bu deneyimi yaşamak bana çok ilginç gelecek."

 

Hazır fırsat bulmuşken Amerika seyahatini de sorduk; "Amerika çok güzel geçti, orada da birlikte çalmayı çok istediğim bir davulcu, Ekin Cengizkan ve Alper Yılmaz ile birlikte New York’da çaldık (Cazkolik notu: Alper Yılmaz’ın Ankara Caz Festivali içinde bir konseri olacağını da yeniden hatırlatmış olalım) Sonra Boston’a geçtim, iki hafta orada kaldım, bayramı da orada geçirdim, müzik yazdım, yeni açılan bir mekanda çaldım, benim için çok hoş günlerdi, onca sene sonra Boston’da olmaktan çok mutlu oldum."

 

Trio formatta gerçekleşecek konserde piyanoda Selen Gülün’e basta Daniele Camarda ve davulda ise uzun süreli yol arkadaşı Ediz Hafızoğlu eşlik edecek. Daniele Camarda ile ilgili kısa bir ilgi aktaralım, İtalya’da dünyaya gelen Camarda Bob Moses, John Abercrombie, Dave Samuels, George Rusell, Keith Carlock, Jojo Mayer gibi önemli isimlerle birlikte çaldı, Exaudi Records firması adına bir çok albüm kaydında basçı olarak bulundu, Geya Records için Eiko Ishibashi ile "Maboroshi" albümünde, bir Japon firması için ise Ganni Gebbia ile birlikte çaldı.

 

Selen Gülün, Borusan konserinin ertesinde Nublu’da Camarda ile bu kez doğaçlama ağırlıklı bir gece geçireceklerini ekleyelim. Ardından kendi triosuyla çalışmalarına yeniden başlayacak olan Gülün 17 Şubatt’ta bu kez Diyarbakır’a gidiyor, Diyarbakır Kültür ve Sanat Vakfı için bir konsere katılacak. Diyarbakır konserini Genç Cazcılar’dan Devrim Dikkaya’nın organizasyonu olduğu bilgisini de eklemiş olalım. 24 Şubat’ta Cezayir Restaurant’ta bu kez Cengiz Baysal ile çalacaklar.

 

Cazkolik.com / 07 Şubat 2011, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.