İKSV Salon genç kuşak kadın caz seslerinin önemli ismi Sara Gazarek`i iki gün boyunca ağırlayacak.

İKSV Salon genç kuşak kadın caz seslerinin önemli ismi Sara Gazarek`i iki gün boyunca ağırlayacak.

Dinlemekte olduğunuz şarkı Sara Gazarek`in 2006 yılında ünlü Jazz Bakery`de verdiği canlı konser kaydından alınma "Too Darn Hot" isimli caz standardıdır.


Caz dünyası, 2005 yılında, yirmili yaş kuşağı kadın seslerin dikkat çeken isimleri arasında bir anda Sara Gazarek`i farketti. Kaliteli ve sorunsuz ses kontrolü, yüksek standartlarda doğaçlama yeteneği, kendine olan güveni, yarı saydam sesiyle kelimeleri yuvarlayarak yarattığı ve daha neler neler yapabileceğinin belirsiz sınırları olduğu hissini veren, ürettiği duyguya şarkı yazarı ve olmazsa olmaz stil becerisini de ekleyince ortaya kaçınılmaz yeni bir caz starı figürü potansiyeli çıkmıştı bile.

İlk iki albümünü caz standartlarını yorumlayarak kaydetti Gazarek. Mezuniyet belgesi anlamına gelen albümlerden 2005 tarihli "Yours" stüdyo kaydıydı. Hemen arkasından gelen ilk canlı kaydı "Live at the Jazz Bakery" aslında genç ve güzel solistin daha önemli bir sınavı geçmesi anlamına geldi. Henüz 3 yıl önce Downbeat`in "Student Music Award"unda Best Collegiate Vocalist ödülünü kazanan öğrenci Gazarek en önemli caz klüplerinde sahne alan güçlü bir vokaliste dönüşmüştü. Jazz Bakery`de sesinin sınırlarını canlı test eden Gazarek`in kendine olan güveni, sahnesi, standartlara hakimiyeti hem caz çevrelerinden hem de izleyiciden kendini uzun yıllar sürecek başarılı geleceğe taşıyacak kadar olumlu not almıştı.

Thornton School of Musiv at USC`de John Clayton, Shelly Berg, Tierney Sutton ve Carmen Bradford gibi ustalardan ders alan Gazarek eğitimini iki yıllık JazzReach programıyla zenginleştirdi. 2003 yılında düzenlenen Concord Jazz Festival Tour`a Oleta Adams, Karrin Allyson ve Diane Schuur gibi ustalarla çıkan genç ses, canlı kaydının ardından ara vermeden 2008 yılında "Return To You" albümünü yayınladı.

Albümde kendisi gibi genç ve yetenekli caz müzisyenlerinden oluşturduğu bir grupla çalışan Gazarek ödülünü albümün Grammy adayı olmasıyla almış oldu. Bu albümün farklılığı belki de esas olmak istediği yer olan singer / songwriter kategorisine yaklaşmasına olanak tanıması denebilir. Albümde Leonard Cohen, McCartney, Joni Mitchell gibi isimlerin şarkılarını yorumlaması bu nedenle olsa gerek.

İKSV yetkililerinin böylesi genç kadın sesleri ne denli sevdiğini, her sene festivale bu isimlerden getirmeye özen gösterdiğini biliyoruz. Gazarek caz yanıyla halen güçlü olsa da önümüzdeki yıllarda albümlerindeki değişimi bu anlamda yakında izleyeceğiz demektir.

Cazkolik.com
/ 15 Şubat 2011, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.