Avea, dünya müziğinin devlerini müzikseverlerle buluşturmaya devam ediyor...

Avea, dünya müziğinin devlerini müzikseverlerle buluşturmaya devam ediyor...

2010 yılında geleneksel ile moderni, yerel ile küreseli harmanlayan usta isimleri “Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri” ile müzikseverlerle buluşturan Avea, bu yıl da kendi kültürlerinden kopmadan dünya çapında üne kavuşmuş sanatçıları dinleme olanağı sunmaya devam ediyor.
 
Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan “Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri”, İspanya’nın tüm dünyaya ulaşan en özel seslerinden Luz Casal’ın, 23 Şubat 2011 tarihinde Aya İrini’de vereceği konser ile başlıyor.
 
23 Şubat Çarşamba akşamı saat 20.00’de Aya İrini’de müzikseverlere unutulmaz dakikalar yaşatacak olan Luz Casal, yepyeni şarkıları ve Ciudad Sin Ley (Kanunsuz Şehir), Te Deje Marchar (Gitmene İzin Veriyorum), Un Nuevo Dia Brillara (Yeni Bir Gün Parlayacak) gibi unutulmayan şarkılarıyla zamanı durduracak.

LUZ CASAL KİMDİR?

Luz Casal yıllar önce doğduğu yer Asturia’dan hayalleri için Madrid’e taşındığında çok geçmeden çeşitli orkestralarda şarkılar söylemeye başladı. Önce bir müzikalde Raquel Meller rolünü aldı. Kısa süre sonra ilk single çalışması olarak El Ascensor (Asansör) 1980 yılında yayınlandığında Eleştirmenler Özel Ödülü`nü kucaklayan sanatçı 2 yıl sonra ilk albümü yayınlandığında İspanyol müzik arenası için yeni bir tarz doğuyordu. İlk albümünün şarkıları Ciudad Sin Ley (Kanunsuz Şehir) ve No Aguanto Más (Daha Fazla Dayanamayacağım) çoktan birer hit olmuştu.

1985 yılında Luz III, adını verdiği albümü de Rufino ve Hechizado gibi şarkılarla ününe ün kattı. Quiéreme Aunque Te Duela (İncitse de Sev Beni), adlı 1987 yılı albümü Luz’un kariyerinde bir dönemi kapadı ve ilk dört albümünün prodüksiyonunu yapan Carlos Narea, ile yollarını ayırdı.

1989 yılında Paco Trinidad prodüktörlüğünde Luz V. Loca albümünü yayınladığında şarkıları  Te Dejé Marchar (Gitmene İzin veriyorum) ve No Me Importa Nada (Hiç Umrumda Değil) İspanyol müziğinin en önemli şarkılarından ikisi olarak gösterilmeye başlandı. Bu sırada Pedro Almodóvar’ın teklifiyle yönetmenin Tacones Lejanos (Yüksek Topuklar) filminde bir Agustín Lara klasiği Piensa En Mí (Beni Düşün) ve Mina şarkısı Un Año De Amor (Bir Aşk Yılı) şarkılarını söyleyince uluslararası ilk büyük çıkışını gerçekleştirdi.

Bir yandan Fransa’da da başarılı olmaya başlayan sanatçı birbirinden ünlü festivallerle ününü Güney Amerika’ya kadar taşıdı.

1991 yılında A Contraluz (Işığa Karşı) albümüyle bir kere daha müziğindeki rock özünü pekiştirdi.1995 yılında yayınladığı Como La Flor Prometida (Söz vermiş çiçek gibi) albümü 800,000 kopyadan fazla satarak kariyerinin en başarılı albümü oldu. Bir sonraki stüdyo albümü Un Mar De Confianza (Güven Denizi) 2000 yılında yayınlandı ve şarkısı Mi Confianza eleştirmenler tarafından büyük övgüyle karşılandı. İspanya’nın ünlü sinema ödülleri Goya Ödülleri’nde El Bosque Animado filmi için yaptığı şarkısıyla en iyi şarkı ödülünü alan sanatçı ünlü yönetmen Alejandro Amenábar’ın Oscar alan filmi Mar Adentro (İçimdeki Deniz) için Negra Sombra (Siyah Gölge) şarkısını seslendirdi.

2007 yılında, web sitesinde kanser olduğunu duyuran sanatçı, kanserle savaşırken tedavinin ortasında ünlü Glastonbury Festivali`ne katıldı.Hastalığını yenip iyileştikten sonra kemoterapiye gönderme yaptığı Vida Tóxica (Zehirli Hayat), albümündeki Sé Feliz (Mutlu Ol) uzun kariyerinin  en yeni hit şarkısı oldu.

Sanatçının yeni albümü La Pasión (Tutku) Latin Amerika’nın en büyük şarkılarına güzel bir yolculuk yapıyor. Albümün prodüktörü Renaud Letang daha önce Feist ve Manu Chao gibi isimlerle çalışmış bir isim. Albümün düzenlemelerini yapan Eumir Deodato ise yine çok ünlü bir aranjör ve Frank Sinatra, Björk ve k.d. Lang gibi ünlü isimlere yaptığı aranjelerle tanınıyor. Albümde dikkati çeken bir başka isim ünlü moda fotoğrafçısı Jean Baptiste Mondino. Mondino albümün kapak çalışmasına ve fotoğraflarına imza atmış.

Son not; Biletix`te satılan biletler tüm Avea`lılara %20 indirimli olarak satılmaktadır.

Cazkolik.com / 16 Şubat 2010, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.