Flamenko tanrısı Antonio Gades`in adını taşıyan grubu gösterileriyle 5 Mart`ta Cemal Reşit Rey`de...

Flamenko tanrısı Antonio Gades`in adını taşıyan grubu gösterileriyle 5 Mart`ta Cemal Reşit Rey`de...

Federico Garcia Lorca`nın "Kanlı Düğün"e yaptığı dans uyarlamasından "Suite Flamenca"ya dans dünyasına birçok başyapıtlar kazandıran dünyanın en ünlü flamenko dansçılarından ve koreograflarından Gades`in enerjisi ve ruhu kendi topluluğu ve dansçıları tarafından yaşatılmaya devam ediyor.

Prosper Merimee’nin ünlü Carmen`inden yaptığı dans uyarlamasından, Federico Garcia Lorca’nın meşhur "Kanlı Düğün" eserine kadar çalışmalarıyla tüm dünyada efsane haline gelmiş olan Antonio Gades, 2004 yılında aramızdan ayrılmadan kısa bir süre önce kurduğu vakıf ile mirasını bugünlere ulaştırıyor. Yıllarca Gades ile dans etmiş Stella Arauzo’nun sanat yönetmenliğinde ve yine yıllarca orkestranın sağ kolu ve ışıkçısı olan Dominique You’nun teknik yönetmenliğinde Gades bu kez topluluğu ve dansçılarıyla yaşıyor.

Topluluk "Kanlı Düğün" ve "Suite Flamenca" ile iki büyük başyapıtı 5 Mart 2011 gecesi Cemal Reşit Rey`e taşıyor.1928 yılında Federico Garcia Lorca tarafından yazılmış “Kanlı Düğün” oyunu Antonio Gades tarafından 1974’te bale olarak uyarlanmış ve bugüne kadar gerçekleştirilmiş İspanyol dramatik dans alanındaki en önemli eserlerden biri. 8 bölümlük geleneksel Flamenko dans performansı olan Suite Flamenca ise flamenkoda bir klasik olarak nitelendirilebilecek öncü bir eser.

Gösteri 5 Mart 2011, Cumartesi günü saat: 20:00`de Cemal Reşit Rey salonunda.

Bu satıra tıklayarak Biletix`in ilgili sayfasına ulaşıp biletinizi hemen şimdi alabilirsiniz.

Cazkolik.com / 16 Şubat 2010, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.