Caz efsanesi Sir George Shearing 91 yaşında öldü

Caz efsanesi Sir George Shearing 91 yaşında öldü

15 Şubat günü hayata veda eden "Lullaby of Birdland"in bestecisi, doğuştan görme engelli İngiliz piyanist George Shearing günümüzde artık rastlanmayan bir müzisyen tipinin son örneklerindendi. İngiliz centilmenliğini beyefendiliği, nezaketi ve zarafetini kişiliğinde buluşturan büyük piyanist Bebop`la şekillenen yeni caz soundunun biçimlendirici kuşağından, Bebop`ı kendi kişisel piyano tarzı içinde yeniden tanımlayaran biri olarak tanındı, aynı zamand bir hit yaratıcısıydı.

 

91 yıl önce Londra`da işçi sınıfından bir ailenin doğuştan görme engelli çocuğu olarak dünyaya gelen Shearing piyanoyla Londra`da gittiği körler okulunda tanıştı. 18 yaşındayken 18 kişilik bir caz dans grubunda çalmaya başlayan piyanist başladığı müzik macerasına olağanüstü bir kariyeri ilmek ilmek geliştirerek ilerletti. Swing duygulu bir piyanist olan Shearing`in en önemli özelliği icrasındaki olağanüstü lezzettir. Kırklı yıllarda BBC`de Stephane Grapelli`nin piyanisti olarak pek çok program kaydetti. Nancy Wilson, Nat King Cole, Peggy Lee gibi büyük şarkıcıların sürekli olarak piyanistliğini yapan Shearing son yıllarına hatta son aylarına kadar halen piyanosunun başında yaşayan bir müzisyendi.

 

Piyanosunun tadını latin müziğiyle de lezzetle buluşturmasını bilen büyük müzisyeni Latin Lace Latin Affairs isimli albümünden The Story of Love ile uğurluyoruz.

 

Cazkolik.com / 20 Şubat 2011, Pazar

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.