Alp Ersönmez`in bir süredir çıkması beklenen albümü "Yazısız" Pozitif Müzik tarafından yayınlandı...

Alp Ersönmez`in bir süredir çıkması beklenen albümü "Yazısız" Pozitif Müzik tarafından yayınlandı...

Alp Ersönmez`in dikkat çeken yanı pek çok farklı projenin içinde yer alan ve aranılan bir isim olması, bunu bilhassa popüler müzik ortamında sıkça görmek mümkün ama işin dikkat çeken diğer yanı ise girdği çalışmaların hepsinin belirgin kalite ortalamasının üzerinde işler olması. Özellikle Kangroove, Quartet Muartet, İstanbul Sessions Wax Poetic gibi caz içerikli çalışmaların yanısıra Tarkan ve Nil Karaibrahimgil gibi pop starlarıyla da çalışıyor olması kastettiğimiz.

Genç yaşında bunca tecrübesine karşın ilk albümünü yeni yayınlayan Ersönmez kaydına "Yazısız" ismini vermiş. "Yazısız"da Ersönmez`e Erik Truffaz, Erkan Oğur, Sibel Köse, İmer Demirer, Genco Arı, Akın Eldes ve Turgut Alp Bekoğlu gibi hatırı sayılır bir kadro eşlik etmiş. Bestelerinin tümünün Ersönmez`e ait olduğunu belirtirken stüdyosunda yapılan kayıtlar sırasında elim bir kaza neticesinde erken yaşta vefat eden Tanju Duru`ya albümün ithaf edilmiş olmasını da mutlaka hatırlatmış olalım.

Caz açısından 2010 yılının en gözde müzik firmalarından biri olan Pozitif tarafından yayınlanan albüm firmanın özenle yayınladığı bir seri caz albümün en son halkası niteliğinde.

Cazkolik.com / 25 Şubat 2011, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.