18. İzmir Caz Festivali kapsamında düzenlenen `Caz Atölyesi`nin 20 genç müzisyeni ustalarla sahnede buluştu.

18. İzmir Caz Festivali kapsamında düzenlenen `Caz Atölyesi`nin 20 genç müzisyeni ustalarla sahnede buluştu.

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV)`in İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği 18. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin `Caz Atölyesi`, muhteşem bir konserle sona erdi. İzmir İtalya Konsolosluğu ve Siena Caz Vakfı işbirliği ile bu yıl ilk kez akademik düzeye yükseltilerek süresi bir haftaya çıkarılan `Caz Atölyesi`ne katılan 20 genç sanatçı AASSM Küçük Salon’da sahneye çıktı ve ustalarıyla birlikte çaldı. Her yıl iki kişiye verilen Siena Uluslararası Caz Ustalık Sınıfları Bursu da bu yıl bir haftalık eğitimin armağanı olarak 4 kişiye çıkarıldı. Saksafoncu Erdoğan Tunalı ve trompetçi Sercen Kerpiççiler 24 Temmuz – 7 Ağustos 2011 tarihleri arasında yapılacak 41. Siena Uluslararası Caz Ustalık Sınıfları’na katılma hakkı kazandı. Piyanist Tugan Turgut ve gitarcı Fethi Can Köse’ye ise yine Siena’da Eylül 2011’de yapılacak Kind of Blue Ustalık Sınıfları Bursu verildi.

Bir hafta süreyle, festivalin açılış konserini de yapan Roberto Nannetti (gitar), Franco Fabrini (bas), Francesco Petreni (davul), Mirco Mariottini (klarnet), Alessandro Giachero (piyano), Mirco Rubegni (trompet) ve caz tarihçisi ve festival danışmanı Francesco Martinelli ile çalışan 20 genç cazcı 6 grup halinde ustalarıyla birlikte çaldı. Duke Ellington’dan Charles Mingus’a, Thelonious Monk’tan John Coltrane`e caz efsanelerinin şarkılarını çalan gençler salonu tamamen dolduran izleyicilerden tam not aldı. Konserin son iki şarkısını Mirco Mariottini ve Francesco Petreni yönetiminde big band olarak kapatan genç cazcılara son şarkıda ustaları da katıldı ve `Caz Atölyesi` konseri şölen havasında sona erdi.

Konser sonunda sertifikalarını ustalarının elinden alan gençler Siena bursu kazanan arkadaşlarının sevincine ortak oldu.

Cazkolik olarak biz de genç arkadaşlarımızı kutluyoruz.

Cazkolik.com / 11 Mart 2011, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.