Cape Verde`nin genç sesi Carmen Souza geçen yılın ardından bu kez üç şehirde birden söyleyecek...

Cape Verde`nin genç sesi Carmen Souza geçen yılın ardından bu kez üç şehirde birden söyleyecek...

Geçtiğimiz yılın bu zamanlarında yine haber yaptığımız Cape Verde müziğinin, bu küçücük adanın dünyaya büyük bir müzik armağan eden halkının yeni ve genç temsilcilerinden Carmen Souza bu kez İstanbul`un yanında Ankara ve İzmir dinleyicisine de seslenecek.

Cape Verde`nin müziklerini cazla buluşturup kendine özgür bir tarza yönelen Souza ilk olarak 16 Mart gecesi Ankara MEB Şura Salonu`nda, ardından 17 Mart gecesi İstanbul Rome Juliet`te ve son olarak da 19 Mart akşamı İzmir İsmet İnönü Sanat Merkezi`nde sahne alarak üç konserlik mini Türkiye turunu tamamlamış olacak.

Sanatçı Afrika ve Cape Verde geleneksel ritimlerini çağdaş caz ve afro-latin ritimleri ile şık ve sofistike bir şekilde harmanladığı, 2010 yılında çıkan "Protegid" (Korunan) isimli yeni ve etkileyici albümü ile dönüş yapıyor. Carmen Souza Protegid albümü ile karizması, sahnedeki rahat duruşu, fevkalade niteliklerdeki müzisyen grup arkadaşları ve ona özgü, hayranlık uyandırıcı eşsiz vokali ile dinleyenlerin gönlünü fethedecek.

1981 yılında Cabo Verde’li bir ailenin çocuğu olarak Lizbon’da doğan ve şarkı söylemeye 17 yaşında Lusophone isimli kilise korosunda başlayan Carmen Souza, şarkılarını koro yıllarından bu yana funky’den soul’a, caz ve dünya müziğine uzanan yolda ve geniş bir spektrumda söyledi.

Güçlü bir ruhsal kişiliğe sahip olan Carmen Souza müziği bir misyon olarak gördü ve kendisini müzik vasıtasıyla ifade etme fırsatına sahip olma ayrıcalığını hissetti. Bu fırsata layık olmak için her gün durmadan çalışan Carmen Souza; Theo Pas`cal, Ella Fitzgerald, Horace Silver, Luis Morais, Cesária Évora, Joe Zawinul, Bill Evans, Nina Simone, Billie Holiday, Joni Mitchell, Keith Jarret, Diana Krall gibi sanatçılardan etkilendi ve bu sanatçılardan aldığı ilhamla kendi özgün tarzını yarattı.

Portekiz’in en iyi basçılarından biri olarak görülen Theo Pas’cal tarafından keşfedilen Carmen Souza, 2005 yılında Pas’cal ile birlikte, ilk albümü olan "Ess ê nha Cabo Verde"ye imza attı. Uluslararası basından övgüler alan albüm aynı zamanda Cape Verde müziğindeki gelişimin bir yansıması olarak görüldü. Carmen Souza’nın uluslararası ilk canlı performansı, 2005 Temmuz’unda, Womad Festivali’nde, BBC3’ün "World on Your Street” programı çerçevesinde oldu. Konserde bulunanlar coşkulu bir tepki vererek Womad Mağazası’ndaki tüm albümleri satın aldı. Carmen, dünya çapında verdiği tüm konserlerde performansıyla dinleyenleri kendine hayran bıraktı. 2008 yılında ikinci albümü olan "Verdade"yi çıkardı. Carmen Souza 2010 yılında, Afrika ve Cape Verde geleneksel ritimlerini Çağdaş Caz ve Afro-Latin ritimleri ile şık ve sofistike bir şekilde mükemmelce harmanlayan "Protegid" (Korunan) isimli yeni ve etkileyici bir albüm hazırladı.

Farklı bir folk caz yorumu dinlemek ve Carmen Souza’nın kendine özgü tarzının tadına varmak için Ankara, İstanbul ve İzmir’de düzenlenecek olan bu 3 konserden birini kaçırmayın diyoruz.

Biletler Biletix’te! Erişimek için tıklayın lütfen.

Cazkolik.com / 14 Mart 2011, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.