Babylon soul, funk ve smooth caz öncü ismi Roy Ayers`ı ağırlayacak

Babylon soul, funk ve smooth caz öncü ismi Roy Ayers`ı ağırlayacak

Babylon`da Garanti Caz Yeşili kapsamında 31 Mart gecesi sahne alacak olan ve geçen yıl yetmişinci yaşını deviren Roy Ayers altmışlarda caz vibrafonunun Amerika`da en çok dikkat çeken isimlerindendi. Klasik anlamdaki cazseverler için Roy Ayers altmışlardan iyi bir müzisyendir ama Ayers`ın içine girdiği müzikal değişim onu belki çok daha geniş kitlelerle buluşturdu. RB ve soul, funk caz kulvarında müzikler yapmaya başlayan Roy Ayers bu müziği ilk kuşak isimlerinden biri olarak bugünlere getiren en önemli değişim süreçlerini yönlendiren isimlerin arasında olageldi. Bu nedenle acid jazz denince bu müziği yaratan bir kaç isimden biri olarak hatırlarız.

 

1940 yılında Los Angeles`ta doğan Ayers trombon çalan babayla, piyano çalan annenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Altmışların hemen başında Curtis Amy, Jack Wilson, Chico Hamilton, Gerald Wilson gibi önemli isimlerle beraber çaldı. 1966 yılında Kaliforniya`da ki ünlü Lighthouse caz klübünde Regginald Workman, Herbie Mann ile birlikte girdiği jam session o kadar ses getirdi ki yıl boyunca anlatılıp duruldu. Bu dönemin be bop ağırlıklı müzisyeni Ayers 1970 yılında Herbie Mann ile yaptığı uzun süreli çalışmayı bırakıp Atlantic Records ile anlaştı ve New York`a yerleşti. Sonrası ise yetmişli yıllarla başlayan RB, funk ve soul caz dönemidir ki bu türün günümüzdeki en derin yansımalarını bırakan isimlerin başında gelmiştir.

 

31 Mart gecesi Babylon`da Roy Ayers`ı dinleyecek olan müzikseverler acid jazz`ın ilk günlerine tanıklık eden bir müzisyeni kucaklayacaklar.

 

Cazkolik.com / 21 Mart 2011, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.