Fransız kemancı Dominique Pifarély Fransız Kültür Merkezi`nin desteğiyle 2 Nisan akşamı Borusan`da...

Fransız kemancı Dominique Pifarély Fransız Kültür Merkezi`nin desteğiyle 2 Nisan akşamı Borusan`da...

Ünlü Fransız kemancı ve besteci Dominique Pifarély, Borusan Müzik Evi ve İstanbul Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle İstanbullu cazseverlerle buluşuyor. Trio olarak sahne alacak olan Dominique Pifarély’e klavyede Julien Padovani ve bateride Eric Groleau eşlik edecek.

Caz kemanını modernleştirirken sıradışı teknik becerilerle müzik yaratıcılığını birleştiren Fransız kemancı ve besteci Dominique Pifarély 30 yılı aşkın bir süredir caz ve doğaçlama üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Önemli festivallerin ve sahnelerinin konuğu olan sanatçı birçok önemli caz müzisyeniyle ortak çalışmalar gerçekleştiriyor.

Grubun müziği konusunda dikkat çeken Fransız eleştirmen Didier Levallet`in söylediklerine kulak verelim; "Benzersiz sanatsal beklentileri olan üst düzey kemancı Dominique Pifarély yeniden bizlerle. Profesyonel kariyerinde müzik dünyasının seçkin isimleri ile yan yana gelme şansına sahip olan sanatçı elektrikli kemanını triosu ile birlikte çalacak. Risk almayı bilen ve bu imkanlara da sahip olan iki genç müzisyen ile çalan sanatçı, büyük bir ciddiyet ve tutkuyla notalar ile doğaçlama arasında hassas bir denge kurarak, son derece kişisel müzikal bir estetik yaratıyor. Böylece, ani biçimsel yapının toplu düşüncesinin egemen olduğu ve en gergin sürpriz öğelerin yer aldığı en açık bölümleri, doğal bir şekilde ve durmaksızın son derece titiz ama bir o kadar da becerikli şekilde yazılıp hazırlanmış yapılar izliyor. Kontrollü enerjiye sahip -ağaçsız alanları ile- çağdaş bir jungle gibi."

Yer: Borusan Müzik Evi, Asmalı Mescit İstiklâl Caddesi, Orhan Adlı Apaydın Sok. No :2
Tel: 0 212 336 3280
Web: www.borusanmuzikevi.com

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.