Alper Yılmaz`ın Amerika da yayınlanan albümü "Over The Clouds" Lin Records tarafından ülkemizde de yayınlandı.

Alper Yılmaz`ın Amerika da yayınlanan albümü "Over The Clouds" Lin Records tarafından ülkemizde de yayınlandı.

Alper Yılmaz`ın geçtiğimiz yıl Amerika da yayınladığı albümü "Over The Clouds"ı Türkiye de ne zaman göreceğimizi artık merak etmeye gerek kalmadı. Bu soruyu son kez geçtiğimiz ay Ankara Caz Festivali`nde vereceği konser için geldiğinde kendisiyle yaptığımız söyleşide sormuştuk, işte, albüm artık müzik marketlerde cazseverleri bekliyor. Albüm Drum`n Bass Dergisi`ni yayınlayan Ediz Hafızoğlu`nun yeni kurduğu Lin Records tarafından yayınladı.

Alper Yılmaz ile yaptığımız söyleşi çok okunmuştu (Şu anda Cazkolik Röportajları bölümünde halen neredeyse aynı hızla okunmaya devam ediliyor. Buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz) Albümünü sormuştuk aynen kendi cümleleriyle aktarıyoruz; "Müzikler tamamen bana ait. New York kokan bir stile sahip diyebilirim besteler için. En etkilendiğim isimler arasında ise Dave Binney var. Kendim basçı olmama rağmen müziğimi nefesliler etrafında şekillendirmeye çalışırım. Bas pek ön planda sayılmaz. Kayıt stili olarak da elektrik bir grubun yaptığı akustik kayıt diyebiliriz. Sonradan pek çok işleme tabi tutulmuş bir kayıt değil. Stüdyoya girip bir günde tamamlanmış bir çalışma. İlk albüm, iki üflemeli soprano ve alto saksafon, klavye Fender Rhodes, elektrik bas ve davul vardı. Bu albümde ise alto saksafon, gitar, davul ve bas gitar var. Birkaç parçada elektronik olarak ses tasarımı var. Bu ses tasarımlarından birini Tolga Tüzün yaptı. Aynı parçada eşim de sözsüz vokalle katkıda bulundu. Konsept olarak yeni dönem çağdaş klasik müzikle etkileşimi olan, caz unsurlarıyla dolu bir albüm olduğunu söyleyebilirim."

2009 Eylül ayında New York, Brooklyn`de yapılan kayıtlarda elektrik bas, ses tasarımı ve loop`larda Yılmaz`a alto saksofonda David Binney, gitar ve efektlerde Nir Felder, bazı parçaların davul ve vurmalılarında Bodek Janke, bazılarında ise Volkan Öktem, ses olarak Aslıhan Demirtaş ve ses tasarımında da Tolga Tüzün eşlik etmiş.

Kendisi de yakında yeniden İstanbul da taşınacak olan Alper Yılmaz`ın kendisinden önce albümüne hoşgeldin diyoruz. Albümü önde gelen tüm müzik mağazalarında bulabilirsiniz.

Cazkolik.com / 30 Mart 2011, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.