e-Müzik Gazetesi Mavi Nota 18.sini düzenlediği müzik ödülünü bu yıl caz dalında Ferit Odman`a verildi

e-Müzik Gazetesi Mavi Nota 18.sini düzenlediği müzik ödülünü bu yıl caz dalında Ferit Odman`a verildi

İlk kez 1994 yılında Nimet Koray Müzik Ödülü adı altında verilen, sonradan adını Mavi Nota Müzik Ödülü`ne çeviren ödüllerin ilki bir inceleme-araştırma ödülü olarak düzenlenmişti ve ödülün konusu, “Günümüz Türkiye´sindeki Müzik Türlerinin Ulusal ve Evrensel Ölçütler Açısından Durumu” olarak tespit edilmişti. İlk ödülün seçiciler kurulu Ertuğrul Bayraktar, Koral Çalgan, Necati Gedikli, Suna Kan, Ersin Onay, Teoman Önaldı, Leyla Pamir, Muammer Sun, Ali Uçan, İlhan Usmanbaş, Faruk Yener, Ahmet Say, Gündogdu Sanımer gibi konusunda önde gelen isimlerden oluşuyordu ve bu ilk ödül komitesi de Deniz Ertan-Yiğit Aydın-Cem Soydemir´in grup çalışmasını ödüle değer bulmuştu.

1994 yılından sonra Mavi Nota Müzik Ödülü adını alan ödül, yine kendi bünyesinde oluşturduğu seçiciler kurulu ve halk oylaması esasına dayalı kurullar aracılığı ile her yıl ödüllerini belirlemeye devam etmiş.

Bu yıl 2010 Mavi Nota Müzik Ödülü adı altında 18. kez verilen ödüller bugüne değin pek çok farklı alanlarda çalışan Prof. Dr. Ali Uçan, Ahmet Say, Şenay Başkan, Efe Akbulut, Tülay İlter Sunar, Neşe Tartanoğlu, Didem Hızer, Arzu Kara, Kurtuluş Çelebi, Prof. Dr. Yalçın Yüreğir, besteci Sefai Acay, Duyuşlar Müzik Dergisi, Prof. Dr. Edip Günay, Prof. Dr. Saadettin Ünal, Sevim Ünal, Gül Özaltay, Gülçin Şencan, Orhan Süer, Barış Kılıçbay, Esin Çekirge, Ses Sanatçısı Nilgün Abışka, Mehmet Salih Holep, Numan Pekdemir, Süleyman Kıvrak, Ankara Polifonik Korolar Derneği, Aylin Özmenek, İdil Çalışlar, ses sanatçısı Cemile Uncu, Fatma Filiz Çıragül, ses sanatçısı Melihat Gülses, Soprano Nurdan Küçükekmekçi, İncesaz Müzik Topluluğu Solisti, ses sanatçısı Dilek Türkan, mezzo soprano Ebru Kaptan gibi isimler almış.

Sonuncusu, bu yıl Caz Müziği dalında verilen 18. 2010 Mavi Nota Müzik Ödülü’nü Caner Beklim, Füsun Levet, Hülya Tunçağ, Sevin Okyay ve Zuhal Focan’dan oluşan ön seçiciler kurulunun belirlediği Engin Recepoğulları, Ferit Odman, İmer Demirer, Kamil Erdem, Kerem Görsev, Oğuz Büyükberber, Okay Temiz, Önder Focan, Selen Gülün ve Sibel Köse’den oluşan adaylar arasından internet üzerinden yapılan oylamada en yüksek oyu alan Ferit Odman almıştır.

Seçiciler kurulu ayrıca Türk caz müziğinin usta ismi Tuna Ötenel`i caz müziğine olan katkılarından dolayı `Seçiciler Kurulu Özel Ödülü`nü vermiş.

Biz de Cazkolik olarak hem Mavi Nota Müzik Ödülü ile sitenin kurucusu ve yöneticisi değerli Müfit Semih Baylan`ı, hem de sevgili Ferit Odman`ı kutluyoruz.

Cazkolik.com / 1 Nisan 2011, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.