İkibinli yılların öne çıkan kadın caz şarkıcılarından Jane Monheit son albümüyle İş Sanat sahnesinde...

İkibinli yılların öne çıkan kadın caz şarkıcılarından Jane Monheit son albümüyle İş Sanat sahnesinde...

Dinlemekte olduğunuz şarkı Jane Monheit`in geçen yıl yayınladığı son albümü "Home"dan şık bir yorumla seslendirdiği "There`s A Small Hotel" isimli parçadır.


Daha şarkı söylemeye başlamadan femme fatale güzelliğiyle izleyiciyi kıskavrak yakalayan Jane Monheit Thelonious Monk Yarışması sonrası başladığı kariyerinde 2009 tarihli "Lovers Dreamers and me" isimli albümünde popla caz flörtüne ara vererek bir sonraki yıl yayınladığı son albümü "Home" ile caza daha yakın duracağının sinyalini vermiş oldu, en azından biz öyle yorumlamak istiyoruz.

İş Sanat sahnesinde albümün turnesi izleyeceğimiz güzel şarkıcı aynı zamanda vokalist kariyerinde onuncu yılını da kutlamış oluyor. Onun kadar genç birisi için henüz geçmiş yılları kutlamaya başlamak erken görünse de Amerika gibi büyük ve zor bir pazarda popülerliğinden bir şey yitirmeden üstüne ekleme başarısı da göstererek ayakta kalmayı başarmak bir anlamda kutlanacak bir başarı elbette.

2003 yılında Grammy adaylığı kazanan, sondan bir önceki albümü Billboard caz listelerinde üst sıralara tırmanan, New York Times, Jazz Times gibi büyük basının yazılarıyla kendisine spotların çevrilmesini sağlayan Monheit, "Home" adını verdiği son albümünde cazın kökenlerine dönük caz standartları daha doğrusu American Song Book repertuvarını ele almış. Arthur Schwartz, Howard Dietz, Irving Berlin, Rodgers Hart gibi 20. yüzyıl başının modern ve büyük bestecilerin çok tanınmış parçalarını ölbümünde yeniden yorumlayan Monheit`a kayıtlarda iki önemli gitarist new swingin başarılı ismi John Pizzarelli ve smooth cazın usta ismi Frank Vignola ile kemancı Mark O`Connor, klavyeci Larry Goldings gibi majör isimler eşlik etmiş.

"Home" yeni firması Emarcy / Universal ile birlikte kaydettiği ilk albüm olma özelliğine de sahip. "Bu proje uzun zamandır gerçekleştirmeyi istediğim bir projeydi" diyen Monheit çalıştığı müzisyenlerle kurduğu bağdan da çok memnun, gerçi turneye bu isimlerle çıkmadı, farklı ama yine çok tecrübeli başka bir kadro eşlik ediyor güzel yıldıza.

Jane Monheit, İş Sanat`ın bahar aylarında sahnesinde ağırlayacağı önemli kadın vokalistlerin ilki, Mayıs ayında Diane Reeves, Ute Lemper ve Madeleine Peyroux ile birlikte sezonu kapanışını büyük bir şova dönüştürecek ve cazseverler de her bir konserde mutlaka orada olacaklardır. Diane Reeves`in biletleri daha bugünden bitmiş durumda, diğer konserlerinde eli kulağındadır acele etmenizde fayda var.

Cazkolik.com / 03 Nisan 2011, Pazar

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.