Sonny Rollins "Saxophone Colossus"ın dönüşünde Kopenhag Caz Festivali`yle yeniden Avrupa da...

Sonny Rollins "Saxophone Colossus"ın dönüşünde Kopenhag Caz Festivali`yle yeniden Avrupa da...

Günümüzde caz müziğinin yaşayan sembol isimlerinden Sonny Rollins artık seksenli yaşlarını yaşayan bir müzisyen, haliyle konserlere, turnelere eskisi kadar çıkamıyor ama bu durum 1 - 10 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan Kopenhag Caz Festivali için değişti. 3 Temmuz akşamı Det Kongelige Teater`da saat 19:00`da sahne alacak olan Rollins`e gitarda Peter Bernstein, perküsyonlarda Sammy Figueroa, basta Bob Cranshaw ve davulda Koble Watkins eşlik edecek.

Bu önemli konserin bir başka önemli yanı ise Rollins`in tam 52 yıl önce yayınladığı ve caz tarihinde özel bir yere sahip olan albümü "Saxophone Colossus"un konserde yeniden seslendirilecek olması. Yani bir anlamda "Saxophone Colossus"un geri dönüşü de diyebiliriz bu duruma.

İçlerinde birden çok Grammy dahil zaman içinde tüm ödülleri toplayan Rollins hatırlayacaksınız geçtiğimiz aylarda Cazkolik`te de okuduğunuz gibi Amerikan başkanı Barrack Obama`dan "Ulusal Sanatlar Ödülü"Beyaz Saray`da almıştı.

Bir notta son aylarda beraber olduğu ve hepsi genç isimler olan müzisyenlere dair; Rollins yukarda isimlerini verdiğimiz beşlisini yeni kurdu. Son aylarda Amerika içinde çıktığı konserlerinde hep bu ekiple çaldı. Gitarist Peter Bernstein örneğin Brad Mehldau ve Joshua Redman ile yaptığı çalışmalardan tanınıyor. İsimler genç ama aynı oranda tecrübeli isimler.

Festival ile ilgili son haberimiz ise Keith Jarrett konseri hakında. Festivalin resmi sitesi her ne kadar görsel kullanımında Rollins`i festivalin süperstarı ilen etmiş gibi görünse de 9 Temmuz`da Keith Jarrett`ın konseri de ayrıca çok önemli kuşkusuz. Klasik üçlüsü basçı Gary Peacock ve davulcu Jack DeJohnette ile sahneye çıkacak olan Jarrett festivalin Rollins ile en dikkat çeken isimleri arasında.

Cazkolik.com / 12 Nisan 2011, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.