Televizyon dizilerinin fenomeni Dr. House`ın anti sosyal kahramanından acılara karşı müzik.

Televizyon dizilerinin fenomeni Dr. House`ın anti sosyal kahramanından acılara karşı müzik.

Dünya televizyon tarihinin gördüğü en fenomen dizilerden biri Dr. House ve elbette onun anti sosyal kahramanı Hugh Laurie. Bu ilginç oyuncu olmasaydı bu dizi elbette bu kadar başarılı olmazdı, canlandırdığı karakter kötü bir çizgi tip olurdu ya da kötü canlandırılmış bir kara komedi gibi bir şey olurdu. Ama görüyoruz ki Hugh Laurie`nin yetenekleri sadece oyunculuk ile ilgili değilmiş.

Film starlarının müzik albümü kaydetmeleri ne yeni bir şeydir ne de sonu gelir, sanki menajerleri her starın kariyerinde mutlaka bir albüm olmalı diye bu ünlü isimleri dolduruyor olmalılar ki iyisi kötüsü zamanı gelince albüm çıkarmasın. Kötümser bakış açılı bir cümle kurduk farkındayız ama şimdiye değin gördüğümüz örneklerden iyi bir şey çıkması bir elin parmaklarını bile geçmez. İşin bu noktasında Dr. House`ı belki ayrı tutmak gerekecek. Cazı sevdiğini basından duymuştuk anti sosyal karakterli başarılı oyuncunun ama esas sevdasının cazdan öte blues olduğu aşikar. Dinlediğiniz müzikte de farketmiş olacağınız gibi kimi zaman kelimeleri bükerek boğsa da sesini kullanmakta başarılı olduğunu söyleyebiliriz ve üstelik bunu kimliğiyle de uyumlu bir karaktere büründüyor sanki. İşin doğrusu bu müziği herhangi bir blues şarkıcısının yeni bir albümü diye takdim etseler bu adamaın esas işi bu değil ki diyecek kişi sayısı galiba epey az olurdu. Bu haberde dinlemeniz içi seçtiğimiz parça da albümün açılışında yer alan ünlü bir parça; "St James Infirmary". Parçanın girişindeki cazımsı doğaçlama izlenimli uzunca introdan sonra döndüğü blues ritm ve yorum dikkat çekici.

Şimdi, canlandırdığı karakteri gözünüzün önüne getirinve bir kez daha düşünün, uyumlu bir profil çizdiği aşikar, siz de katılır mısınız acaba?

Bu haberde tek bir parça yer almakla birlikte albümün tamamı playlistimizde yayında, dinlemek için BURAYA tıklamanız yeterli.

Cazkolik.com / 19 Nisan 2011, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.