Akbank Sanat, Mayıs ayında klasik gitarın ünlü ustaları ile genç yeteneklerini bir araya getiriyor...

Akbank Sanat, Mayıs ayında klasik gitarın ünlü ustaları ile genç yeteneklerini bir araya getiriyor...

Dinlemekte olduğunuz parça Dale Kavanagh`ın 2007 yılında yayınladığı "Music For Guitar Solo" isimli albümünden alınma "Cancion Y Danza, No.1" isimli çalışmasıdır.


Tüm sezonu yoğun ve hareketli etkinlikler, konserlerle geçiren Akbank Sanat Mayıs ayında klasik gitarsevenlere güçlü bir gösteri sunmaya hazırlanıyor. 5 ve 31 Mayıs tarihleri arasında 6 konserle gitarın usta isimleriyle genç yeteneklerini sahnesinde ağırlayacak Akbank Sanat Gitar Günleri`nin açılışı 5 Mayıs akşamı Lazhar Cherouana ile yapacak. Müzik otoriteleri tarafından `gitarın genç dahisi` olarak tanımlanan sanatçıyı 12 ve 13 Mayıs günleri Katona Twins olarak tanınan kardeşler on yaşından bu yana Budapeşte, Frankfurt ve Londra`da ki Kraliyet Müzik Akademisi`nde eğitim görüyorlar.

17 Mayıs akşamı bu kez genç bir kadın gitarist Akbank Sanat`ta sahne alacak; Irina Kulikova. Çarpıcı tekniği ve kendine özgü tarzıyla otoritelerden övgüler olan genç gitaristi 20 Mayıs akşamı Radyo Cazkolik`te Guitarphonic programını hazırlayan sevgili Cenk Erdoğan`ın da programlarında bir keç kez çaldığı biri Türk diğeri Hollandalı iki gitarist var; Duo Kalkan. İkili eski Türk melodilerini, caz ve film müziklerini kendi tarz ve stilleriyle yorumlayan ikili bir de albüm yayınlamışlardı.

Arada verilen yaklaşık bir haftalık aradan sonra bu kez bir başka genç kadın gitarist Dale Kavanagh sanheyi alacak. Uluslararası müzik sahnesinde hem solist hem de konçerto yorumcusu olarak sayısız konserler veren sanatçı mini festivalin en renkli simalarından biri. Gitar günlerinin son konseri ise bir büyük ustaya ait; Stepan Rak. Klasik gitarın elit isimleri arasında eşsiz bir üne sahip olan muhteşem icracı ve besteci Stepan Rak özellikle bestelerinde uyguladığı teknik yeniliklerle tanınıyor.

İster klasik müzik, ister caz dinleyicisi olan bu gitar günleri gerçekten çok önemli ve mutlaka Mayıs ayının etkinlik takviminde mümkünse hepsine, değilse en az bir kaçına mutlaka gidilmesi gereken konserlerden.

Resimde gördüğünüz gitarist 31 Mayıs akşamı gitar günlerinin kapanış konserini verecek olan büyük usta Stepan Rak`tır.

Cazkolik.com / 22 Nisan 2011, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.