Flamenkonun küçük dev adamı Farruco geleneği yeteneğiyle buluşturduğu gösterisiyle 4 Mayıs`ta CRR`de.

Flamenkonun küçük dev adamı Farruco geleneği yeteneğiyle buluşturduğu gösterisiyle 4 Mayıs`ta CRR`de.

“Çok yetenekli bir dansçı olan Farruco ile flamenko tutkuyla izleniyor.” diyor ustaların ustası Paco De Lucia dansçı Farruco hakkında.

Sevilla`da flamenkonun kucağına doğan ve 2 yaşından beri dans eden Farruco ailesinden aldığı flamenko geleneğine zarafet, estetik ve eşsiz doğaçlama yeteneğini ekleyen, günümüzün en iyi flamenko dansçılarından biri olarak gösteriliyor.

Daha önce flamenkonun efsane gitaristi Paco De Lucia ile aynı sahneyi paylaşıp seyircileri büyüleyen Farruco, kardeşinin yönettiği tüm gösterilerde sahne aldıktan sonra 2006 yılında prömiyerini New York`ta gerçekleştirdiği ve kendi adını verdiği gösterisi "Farruco" ile kalpleri fethetmeye devam ediyor.

Sanatçı neredeyse tamamı müzisyen ve dansçılardan oluşan ailesi ile birlikte 4 Mayıs Çarşamba günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu`nda flamenko tutkusunu sahneye taşıyacak.

2005 yılında Mireia Ros`un El Triunfo adlı filminde Angela Molina ve Juan Diego gibi ünlü oyuncularla başrol paylaşmanın yanı sıra, filmin soundtrack albümü için de şarkılar söyleyen Farruco, birçok yeteneğini aynı anda gözler önüne sermeye devam ediyor. 2006 yılında New York City Center`da ve Amerika’nın bir çok şehrinin en prestijli salonlarında sahnelediği kendi gösterisi “Farruco” ile dünyayı dolaşmaya devam ederken, nasıl flamenko yapılacağını herkese bir kere daha gösterdiği gösterisi ile Farruco 4 Mayıs`ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu`nda olacak.

Farruco kimdir?

Antonio Fernández Montoya Farruco uluslararası şöhrete sahip ünlü flamenko dansçısı Farruquito’nun küçük kardeşidir. 1988 yılında Sevilla’da dünyaya gelen Farruco, sanatçı ismi olarak kullandığı Farruco adını büyükbabasından alıyor. Sevilla’da flamenkonun kucağında doğan sanatçı tüm hayatı boyunca bu dans ile içiçe yaşadı.

2 yaşında iken Berlin’de ilk kez sahneye çıkan Farruco, 6 yaşında dedesinin yönettiği film “Bodas de Gloria” ile sinemadaki ilk rolünü aldı. 2001 yılının Ocak ayında Francis Brunn ile birlikte “Incognito” adlı gösteride yer alan sanatçı aynı yıl kardeşinin New York’ta sahnelenen “Farruquito y Familia” adlı gösterisinin ABD turnesine katıldı.?? Aynı sene Ekim ayında flamenko dansçısı Antonio Canales ile birlikte Meksika turnesine başdansçı olarak katıldı. Genç yaşına rağmen Farruco, kardeşinin Raíces Flamencas, La Len Varó, Por Derecho ve Alma Vieja gibi tüm gösterilerinde sahne aldı.

Güçlü sahnesiyle dikkat çeken ve diğer dansçılardan ayrılan yeteneğine, zarafet, estetik ve esşiz doğaçlama becerisi ekleniyor. Farruco “Zapateado” adı verilen flamenko dansçılarının topuklarıyla gerçekleştirdikleri ritmik vuruşları büyüleyici bir yetenekle sergiliyor. İnanılmaz yeteneği ile tüm dünyada en ünlü sahnelerde yer alan sanatçı özellikle büyük başarı elde ettiği İspanya turnesi ile çok konuşuluyor. ??2005 yılında Mireia Ros`un El Triunfo adlı filminde Angela Molina ve Juan Diego gibi ünlü oyuncularla başrol paylaşmanın yanı sıra, filmin soundtrack albümü için de şarkılar söyleyen Farruco, birçok yeteneğini aynı anda gözler önüne sermeye devam ediyor.

Berlin ve Malaga Film Festivalleri’nde aday gösterildiği “En İyi Film Müziği” kategorilerinden ödüllerle ayrılan film sanatçının kariyerinde büyük önem taşıyor. Son birkaç sene boyunca annesi La Farruca ile birlikte başdansçı olarak sahne aldığı aile prodüksiyonları “Los Farruco” ile büyük beğeni toplayan dansçı, 2006 yılında NY City Center’da ve Amerika’nın bir çok prestijli sahnesinde ve şehrinde sahnelediği kendi gösterisi “Farruco” ile dünyayı dolaşmaya devam ediyor.

Sanatçı, 2010 yılının Nisan ayında CRR’de sahne alan Paco De Lucia ile aynı sahneyi paylaşıp seyircileri büyülemişti. Dansın ötesinde, flamenko geleneğine bağlılığı ile diğer flamenko dansçıları arasında farkından söz ettiren “Farruco”, hemen hemen tümü müzisyen ve dansçı olan aile üyeleri ile birlikte muhteşem bir flamenko gecesi yaşatmak üzere 4 Mayıs`ta CRR`de olacak.

Cazkolik.com / 02 Mayıs 2011, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.