Günümüz caz divalarından Dianne Reeves 5 Mayıs akşamı dünya turnesi kapsamında İş Sanat`ta sahne alacak

Günümüz caz divalarından Dianne Reeves 5 Mayıs akşamı dünya turnesi kapsamında İş Sanat`ta sahne alacak

Virtüözitesi, doğaçlama yeteneği, eşsiz caz ve R&B stilleriyle üst üste 3 defa “En İyi Caz Vokal Performansı” dalında Grammy ödülüne layık görülen Dianne Reeves (ki 3 Grammy ödüllü tek kadın caz vokalistidir aynı zamanda) “Strings Attached” projesiyle İş Sanat’a konuk olacak. 80`lerin başından bu yana dünya sahnelerinin en iyi caz vokallerinden olan şarkıcı yoğun turne programının, sayılı duraklarından birisi de İstanbul.  Sanatçı 5 Mayıs Perşembe akşamı hayranlarıyla İş Sanat’ta buluşacak. Konserin biletleri ise aylar öncesinde tükendi.


İş Sanat izleyicisinin yakından takip ettiği, konser biletleri aylar öncesinden tükenen günümüzün en seçkin kadın caz vokallerinden Dianne Reeves, iki tutkulu gitarist Russell Malone ve Romero Lubambo ile birlikte yarattığı “Strings Attached” ile farklı tatları aynı sahnede buluşturmaya hazırlanıyor. Tarzları ayrı dünyalara ait gözüken bu üçlü, sahne ışıklarının altında yakaladıkları sanatsal mükemmeliyeti müzikal bir coşkuyla sonuçlandırmayı başarıyor.


2002 yılı çıkışlı Grammy ödüllü A Little Moonlight albümünde efsanevi prodüktör Arif Mardin ile birlikte çalışan Reeves, Wynton Marsalis ve Lincoln Center Caz Orkestrası ile de kayıt ve konserler gerçekleştirdi. Daniel Barenboim yönetimindeki Chicago Senfoni ile de bir kayıt yapan ve Sir Simon Rattle yönetimindeki Berlin Filarmoni’yle konuk sanatçı olarak bir konser veren Reeves, meşhur Walt Disney Konser Salonu’nda sahne alan ilk şarkıcı unvanına da sahip. Bugüne kadar pek çok farklı ünlü isimle birlikte çalışan Russell Malone ve Romero Lubambo ise sahnedeki benzersiz yaratıcılık ve enerjileriyle dinleyicilerinin üstünde büyük etki bırakıyor.


Ella Fitzgerald ve Sarah Vaughan tarzı doğaçlamalarıyla dikkat çeken Reeves’in Malone ve Lumambo ile uyumlu performansını dinlerken her ikisinin de ünlü şarkıcının müzikal ruh ikizi oldukları hissine kapılacaksınız.


Cazkolik.com / 04 Nisan 2011, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.