Drum&Bass Monday Sessions@nublu`da Mayıs ayı boyunca her pazartesi Nublu sahnesi herkese açık!

Drum&Bass Monday Sessions@nublu`da Mayıs ayı boyunca her pazartesi Nublu sahnesi herkese açık!

Yayın hayatında birinci yılını dolduran Türkiye`nin tek davul ve bas dergisi Drum&Bass`in düzenlediği "Monday Sessions", İstanbul canlı müzik sahnesinin genç mekanlarından Nublu`da devam ediyor.

Yayın hayatına başladığı günden beri temel amacı profesyonel ve amatör müzisyenleri bir çatı altında buluşturmak, yeni başlayanların müzik öğrenme sürecine katkıda bulunmak olan Drum&Bass dergisi bu defa tüm müzikseverleri Nublu sahnesinde buluşturuyor. Mayıs ayı boyunca her pazartesi birbirinden oldukça farklı başlıklar altında gerçekleşecek olan bu “session”ların temel amacı, etkinliğe katılanların farklı müzik türleri hakkında fikir edinmesi ve sahne deneyimi olmayan genç müzisyenlerin usta müzisyenlerle aynı sahneyi paylaşıp dinleyici önüne çıkması.

Drum&Bass Monday Sessions Mayıs ayı konserleriyle sadece müzik dolu bir akşam geçirmeyecek, müziğe başka bir pencereden bakma şansı da yakalayacaksınız.

Monday Sessions@nublu`nun Mayıs ayı konseptleri;

2 Mayıs / Anadolu Müziğinin Ustaları; Sinan Çelik - Kaval, Özlem Özdil - Bağlam, aİzzet Kızıl - Perküsyon

9 Mayıs / Thelonious Monk`un hayatı ve müziği; Kürşad Deniz - Piyano, Serhan Erkol - Saksafon, Alper Yılmaz- Bas gitar, Ediz Hafızoğlu - Davul

16 Mayıs / Kolektif İstanbul ile Balkan ve Dünya Müzikleri Üzerine; Aslı Doğan - Vokal, Trompet Richard Laniepce - Alto Saksafon, Gayda, Flüt, Tamer Karaoğlu - Akordeon, Talat Karaoğlu - Klarnet, Serhan Erkol - Bariton Saksafon, İzzet Kızıl - Perküsyon, Ediz Hafızoğlu - Davul, Perküsyon.

23 Mayıs / Ricky Ford Orchestra; Çağdaş Oruç - Tenor Saksafon, Siney Yılmaz- Tenor Saksafon, Duru Tuna - Alto Saksafon, Erbil Doğan - Alto Saksafon, Serhan Erkol - Bariton Saksafon, Ahmet Türkmenoğlu - Kontrbas, Ediz Hafızoğlu - Davul

30 Mayıs / John Coltrane`in hayatı ve müziği; Serhan Erkol - Tenor Saksafon, Kürşad Deniz - Piyano, Ozan Musluoğlu - Kontrbas, Ediz Hafızoğlu - Davul.

Etkinlikler saat 21.00`da başlayacak. Önce, gecenin başlığı ile ilgili filmler gösterilecek, ardından da konserler atölye çalışması şeklinde seyirciyle iletişim halinde sahnelenecek. Grupların hazırladıkları özel performanslarının ardından gruba eşlik etmek isteyen tüm profesyonel ve amatör müzisyenler sahneye davet edilecek.

Etkinliklere katılım ücretsizdir!  

Ayrıntılı bilgi için; 0212 243 51 84

www.drumandbassmagazine.com   www.nubluistanbul.net

Jurnal Sokak No:4 Asmalımescit - Beyoğlu, Tel: 0212 245 38 00

Cazkolik.com / 10 Mayıs 2011, Pazar

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.