Sokak müzisyenliğinden şöhrete uzanan Madeleine Peyroux İş Sanat`a geliyor

Sokak müzisyenliğinden şöhrete uzanan Madeleine Peyroux İş Sanat`a geliyor

Erken dönem Amerikan blues ve caz repertuvarının en içten yorumcularından Madeleine Peyroux bu sezon İş Sanat’ın son konuklarından. 1996 çıkışlı büyüleyici ve bol ödüllü ilk albümü Dreamland’de Billie Holiday`e benzetilen ve buğulu sesiyle büyük övgü alan Amerikalı ama annesiyle bir süre Fransa da yaşayan şarkıcının genç yaşına rağmen Billie Holiday, Bessie Smith ve Patsy Cline’in klasikleşen şarkılarını sanki kendi parçalarıymışçasına ikna edici bir şekilde söyleyebilmesi büyük yankı uyandırmıştı. Sanatçı Temmuz’da piyasaya çıkacak son albümü Standin’ on the Rooftop ile İş Sanat’ta sahnede olacak.

 

On beş yaşında Paris’te bir sokak müzisyeni olarak çıktığı yolda kendini kısa bir sürede şöhret basamaklarında bulan Peyroux, Lilith Fair Gezici Müzik Festivali, Montreal Caz Festivali gibi büyük organizasyonlarda ve Sarah McLachlan ile Cesaria Evora gibi isimlerle birlikte Carnegie Hall gibi önemli konser salonlarında sahne aldı.

 

Time Dergisi’nin “bu yılın yeni bir şarkıcı tarafından sunulan en heyecan verici ve sürükleyici vokal performansı” olarak duyurduğu ve tüm dünyadaki satışları 200.000’i bulan Dreamland’den sonra akustik blues, country baladları, caz ve pop müziğin klasik öğelerini kusursuzlukla birleştiren Madeleine Peyroux; Careless Love ve Half the Perfect World albümleriyle yorumculuğunu en üst seviyeye taşıdı.

 

14 Mayıs Cumartesi akşamı İş Sanat’ta sahne alacak Madeleine Peyroux, buğulu ve sıcak sesiyle cazseverleri kendine hayran bırakacak.

 

Konserinde gitar ve vokallerde yer alacak güzel şarkıcıya klavyelerde Gary Versace, basta Barak Mori, davulda Darren Beckett ve gitarda Jon Herrington eşlik edecek.

 

14 Mayıs Cumartesi gecesi saat 20:00 başlayacak olan konserin biletleri halen mevcut mudur bilmiyoruz ama bilet fiyatlarının 45, 40, 35 ve 25 TL. olduğunu şansınızı Biletix veya İş Sanat`ın gişelerinde denemeniz gerektiğini belirtmiş olalım.

 

Cazkolik.com / 10 Mayıs 2011, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.