Michel Petrucciani`nin hayatı Michael Radford tarafından belgeselleştirildi

Michel Petrucciani`nin hayatı Michael Radford tarafından belgeselleştirildi

Ünlü İngiliz yönetmen Michael Radford, 1999 yılında ölen piyanistin hayatını filme almasının en önemli nedeninin oldukça karizmatik ve olağanüstü coşkulu bir karakter olmasına bağlıyor.

 

Belgesel formatında çekilen film Petrucciani ile yapılmış röportajlar ve muhtelif zamanlarda çekilmiş, kendisini içeren filmlerle birlikte örülmüş bir örgü. Ayrıca, içlerinde Joe lovano, Lee Konitz, John Abercrombie gibi önemli isimlerinde olduğu kişilerle piyanist hakkında yapılmış röportajlar var.

 

İngiliz yönetmen Radford, 1962 yılında caz gitaristi bir babanın oğlu olarak Fransa`nın Montpellier bölgesinde dünyaya gelen piyanistin doğuştan gelen büyüme hastalığını da ister istemez belgeselinin eksenine alarak anlatımında henüz dört yaşındayken televizyonda Duke Ellington`ı izlerken piyanoya ve müziğe aşık olmasından bahseder. Bu ilk görüşte caz ve piyano aşkı hızlı bir ilerlemeyle henüz onüç yaşındayken efsanevi trompetçi Clark Terry ile birlikte sahne almasına kadar göz açıp kapayıncaya kadar geçen kısa bir süredir. Ardında, seksenli yılların çok başlarında hiç tanımadığı Charles Lloyd`u Kaliforniya`da ki evinde ansızın ziyaret etmesiyle yepyeni ve 1999 yılındaki ölümüne değin sürecek olağanüstü bir kariyerin yeni başlangıcına sahne olur.

 

Gerisini elbette belgeselin anlatımında izlemek en iyisi olacaktır ama buralara nasıl gelir, DVD olarak yayınlanır mı bu detayları ileriki haftalarda öğrenir sizlere de aktarırız.

 

Cazkolik.com / 17 Mayıs 2011, Salı

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.