Gitarist Bilal Karaman ilk solo albümü "Bahane"de bestelerinin yanında türkü düzenlemelerine de yer veriyor.

Gitarist Bilal Karaman ilk solo albümü "Bahane"de bestelerinin yanında türkü düzenlemelerine de yer veriyor.

Gitarist Bilal Karaman uzun süredir hazırlıklarını sürdürdüğü ilk albümü "Bahane"ye kavuştu. Albümde yer alan dokuz parçada hem kendi bestelerini seslendiren genç gitarist, hem de çok bilinen bazı türkülerin `jazzy` yorumlarına yer vermiş.

2009 yılında Nardis Yamaha Caz Gitar Yarışması`nı kazandıktan sonra Türk müzik sahnesinde giderek artan performansı, sıklıkla verdiği konserler, klüp sahneleri derken kendisini yakından takip eden önemli bir hayran kitlesi edinen Karaman ilk albümünde besteci yanını da tanımamıza fırsat veriyor. Aydın Esen, Erkan Oğur gibi müzik ustalarının övgülerini kazanan gitar tekniğiyle tutkusunu birleştiren Karaman hem kendi bestelerinde, hem de türkülere yaptığı yeni düzenlemelerde bize ait müzikal motifleri evrensel caz armonileriyle buluşturmaya çalışıyor. Bu hibrid duyguyu İstanbul`da yaşamanın yanısıra konserler için çok sık seyahat etmenin kendisinde yarattığı çok kültürlülüğe bağlayan Karaman`ın "Bahane"si, 2 Haziran`da müzik market raflarındaki yerini aldı.

Peki bu kayıtta kimler yer almış diye soruyorsanız eğer, gitarda Bilal Karaman`a piyano ve fender rhodes`larda Burak Bedikyan, kontrbasta Amerikalı tanınmış caz basçısı Harvie S. ve davulda ise Monika Bulanda eşlik etmiş. Ayrıca farklı enstrümanlarda konuk sanatçılarda var; Albüme adını veren ilk parça "Bahane"nin vokalinde Humam Al Sayid, 7. parça "Gazel"de kemanıyla Serdar Pazarcığolu, "Happy Moments" isimli çalışmasında tablada Gürkan Özkan ve "Bahane", "Happy Moments" ve "Waltz For Camaron" isimli parçalarda da perküsyonuyla İzzet Kızıl Bilal Karaman`a eşlik etmişler.

Cazkolik.com / 06 Haziran 2011, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.