Yaratıcı dehanın sinir bozan gerçekliği; Pat Metheny yeni albümü "What`s All About"u yayınladı.

Yaratıcı dehanın sinir bozan gerçekliği; Pat Metheny yeni albümü "What`s All About"u yayınladı.

Pat Metheny`nin günümüz müziğinde yaratıcılık konusunda en sinir bozucu müzisyenlerden biri olduğu fikrine katılır mısınız? Sizi bilemeyiz ama Seattle`lı eleştirmen Kit O`Toole katılıyor. Hatta şöyle söylüyor; "Bir çok caz hayranı için Pat Metheny`i dinlemek hem benzersiz bir zevk hem de sinir bozucu bir deneyim olabilir..."

 

Pat Metheny, yeni albümü "What`s All About"ta aslında seksenlerde ve kısmen doksanlarda yaptığı bir şeyi yeniden ama yeni bir bakış açısıyla yapıyor. Solo bir albüm elimizdeki, Metheny sadece gitar kullanmış ama gitar derken, 42 telli `Pikasso` gitarı, 6 telli gitarı ve naylon telli gitar olarak bir seri gitar enstrümanı olduğunu belirtelim.

 

Yeni albümün bir diğer önemli yanı içinde yer alan on parçanın tümünün `cover` oluşu. Örneğin, şu anda bir yandan dinlediğimiz parça Temmuz`da caz festivali için İstanbul`a gelecek Paul Simon`ın ikilisinden biri olduğu efsanevi "Simon Garfunkel"ın kuşaklar boyu uzanıp gelen ünlü şarkısı "Sound of Silence"ın yazının başlığındaki sinir bozan yaratıcılık nitelemesine konu olan taltiflere sığmaz marifetli olağanüstü yorumu.

 

... ve dahası "Cherish", "Alfie", "And I Love Her" gibi `sinir bozucu` dokuz harika yorum daha.

 

Şimdilik bu albümün çıkışı ile ilgili ilk haberimizi vermiş olalım, Radyo Cazkolik`te Cenk Erdoğan`ın fanatik hayranı olduğu Metheny`i bir gitaristin gözü ve kulağıyla programlarında yorumlarıyla aktaracaktır, biz de yeni albümler kısmında yakında daha geniş tanıtım yazısını gireceğiz.

 

Cazkolik.com / 16 Haziran 2011, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

  • Yavuz Oğuz
    09 Temmuz 2011 Cumartesi 05:58

    Tanrıların yaratıcılık gücü biter mi? Mutlak mükemmelliğe ermiş bir müzisyenin yalnızlığını hissetirdi bu albüm bana.

    Bu Yoruma Cevap Yazın »

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.