Okay Temiz, 18. İstanbul Caz Festivali`nin açılış töreninde "Yaşamboyu Başarı Ödülü"nü aldı...

Okay Temiz, 18. İstanbul Caz Festivali`nin açılış töreninde "Yaşamboyu Başarı Ödülü"nü aldı...

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Garanti Bankası’nın sponsorluğunda düzenlenen ve İstanbulluları dünyaca ünlü müzisyenlerle buluşturmaya hazırlanan 18. İstanbul Caz Festivali, 30 Haziran Perşembe akşamı gerçekleştirilen açılış töreni ve konseriyle başladı. The Marmara Esma Sultan`da düzenlenen törenin sunuculuğunu Toprak Sergen üstlendi.

* * *

18. İstanbul Caz Festivali Açılış Töreni’nde İstanbul Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, 14 yıldır İstanbul Caz Festivali’nin sponsorluğunu üstlenen Garanti Bankası’nın yanı sıra, 18. İstanbul Caz Festivali’ne en yüksek katkıda bulunan gösteri sponsorları Zorlu Center ve Matraş ile gösteri sponsorluğunun yanı sıra  festivale teknoloji desteği sağlayan Sony Eurasia’ya teşekkür plaketlerini takdim etti.

* * *

Plaket töreninin ardından 18. İstanbul Caz Festivali’nin “Yaşamboyu Başarı Ödülü”, 50 yılı aşkın müzik kariyeri boyunca, Anadolu’nun sesleri ve müziğini, caz ve güncel müzikler ile birleştiren yenilikçi çalışma ve albümleri ile ismini duyuran, dünyanın çeşitli yerlerindeki önemli festival ve mekânlarında konserler veren ve Türkiye’den de pek çok müzisyeni keşfedip uluslararası sahneye taşıyan usta sanatçı Okay Temiz’e verildi. Okay Temiz’e ödülünü İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı takdim etti.

* * *

Törenin ardından, festivalin açılış gecesi iki bölümden oluşan açılış konseriyle devam etti. Gecenin ilk bölümünde zamana yenik düşmeyen caz standartlarını kendine özgü yorumuyla seslendiren Simavi, ikinci bölümündeyse Türkiye caz sahnesinin önemli bir ustası Emin Fındıkoğlu’nun, vokalde Meltem Ünal, kontrbasta Derya Davulcu ve davulda Monika Bulanda’dan oluşan topluluğu, gitarda Hakan Behlil’in katılımıyla sahnedeydi.

Fotoğraf: Mahmut Ceylan

Cazkolik.com / 01 Temmuz 2011, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.