Caz Festivali`nin merakla beklenen konserlerinden "Mujeres De Agua / Suyun Kadınları" 15 Temmuz gecesi Açıkhava`da!

Caz Festivali`nin merakla beklenen konserlerinden "Mujeres De Agua / Suyun Kadınları" 15 Temmuz gecesi Açıkhava`da!

Dinlediğiniz müzikler konserde sahne alacak "Mujeres De Agua" projesinde Ege`in iki yakasının önemli seslerinden Aynur`un seslendirdiği "Amanecer Es Estambul" ve Elefteria Arvanitaki`nin "Milo Mou Kai Mandarini" isimli şarkılarıdır.


18. İstanbul Caz Festivali ünlü İspanyol besteci, müzisyen, prodüktör ve yapımcı Javier Limon`un gerçekleştirdiği proje "Mujeres De Agua" Türkçesiyle "Suyun Kadınları", hatta en anlaşılır tabiriyle Akdenizin Kadınları`nı 15 temmuz gecesi etkileyici bir proje içeriğiyle Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu sahnesine getiriyor.

“Suyun Kadınları”Javier Limón’un flamenkosuna getirdikleri yürek titreten yorumları dolduracak...

Buika, Yasmin Levy, Mariza, Eleftheria Arvanitaki, Paco de Lucia gibi usta sanatçıların prodüktörlüğünü de yapan besteci ve gitarist Javier Limón aldığı beş Latin Grammy’siyle İspanya’nın en saygın sanatçılarından biri. Prodüktörlüğünü üstlendiği "Lágrimas Negras” (Bebo Valdés ve Diego el Cigala) albümüyle kült sanatçılar statüsüne erişen Limón’un müziği, Brazil, Afro-Cuban ve caz gibi türleri de kapsayan geniş bir yelpazeye sahip. Limón’un şarkılarını bu modern flamenko gecesinde, etkileyici performansı ve buğulu sesiyle tanınan ünlü İspanyol sanatçı Buika yorumlarken, Türkiye’deki en güçlü seslerden biri olan Aynur, Akdeniz`in en büyük seslerinden Rita ve Glykeria bu konser için çok özel şarkılar yorumlayacak. Javier Limon `Mujeres de Agua - Suyun Kadınları`` konseri için bu isimleri ilk kez bir araya getiriyor olacak.

Javier Limón Hakkında

1973 yılında Madrid’te dünyaya gelen dünyaca ünlü prodüktör, besteci Javier Limon sadece İspanyol şarkıcılarına yazdığı şarkıla ve yaptığı prodüksiyonlarla değil solo projeleri ile de büyük beğeni toplamıştır.

2003 yılından beri solo projeleri için Paris’ten Buenos Aires’e, New York’tan Fas’a birçok kayıtlar gerçekleştiren ünlü müzisyen 2004 yılında Diego El Cigala ve Bebo Valdes’in Lagrimas Negras, Paco de Lucia’nın Cositas Buenas, Andres Calamaro’nun El Cantante, Enrique Morente’nin El Pequeno Reloj albümleriyle Latin Grammy’lerde “Yılın Prodüktörü” ödülünü kucaklamıştır.

Piyano ve gitar eğitimlerini Madrid Konservatuvarı ve New York`s Saint Francis’te tamamlamasının ardından profesyonel kariyerine Enrique Morente, Estrella Morente, Remedios Amaya, Potito ve Montse Cortes gibi ünlü isimlere flamenko şarkıları besteleyerek başlamıştır. Bu noktadan sonra Cositas Buenas albümüyle Paco de Lucía, Lagrimas Negras albümüyle Bebo Valdes ve Diego El Cigala, El Pequeno Reloj albümüyle Enrique Morente gibi isimlerin albüm yapımcılığını üstlenerek kariyerini daha da yukarı taşımıştır. Kayıtları üç gün süren Lagrimas Negras albümü İspanyol yönetmen Fernando Trueba tarafından filme alınmıştır.

Lagrimas Negras ile Latin Grammy Ödülleri’nde, “En İyi Geleneksel Tropikal Albüm” dalında Grammy kazanmış, Lagrimas Negras İspanya’da tam 100 hafta boyunca en çok satanlar listesinde yer almış ve 2009 yılında Limon bir başka Grammy ödülünü Juntos Para Siempre albümüyle Bebo Valdes ile yaptığı işbirliği sayesinde kazanmıştır.

El Pais’e verdiği röportajında “Müzik yapmak için en önemli şey yetenek. Gardel ve Sinatra’nın yarattığı mücevherleri kaydetmek için sadece mikrofon ve orkestra yetmiş” diyen Javier Limon şarkı sözlerinin içeriğine çok önem veriyor. Beste yapmadan önce sözleri yazan sanatçı, sözlerin besteyi zenginleştirdiğini düşünüyor. Limon Japon Haiku sanatının hayranı olarak en iyi flamenko şiirlerinin haiku ile yazılabildiğini düşünüyor.

Kendi plak şirketi Casa Limon’u kurarak satışları düşünmeden iyi işler çıkarmaya önem verdiğini belirten müzisyenin ilk albüm "Limon" farklı kültürleri buluşturan bir çalışma olmuş. Paco de Lucía, Niño Josele, La Tana ve Potito gibi isimlerin konuk olduğu ilk albümde kendi bestelerine yer vermiş. Zamanla Enrique Morente, Luz Casal, Andres Calamaro ve Paco de Lucia gibi isimleri kendi plak şirketine davet ederken, Piranha, Alain Pérez ve Niño Josele projeye katılan ilk isimler olmuş. Bu ilk proje “En İyi Flamenko Albümü“ Latin Grammy adayı olurken, Concha Buika’nın ilk albümü de Casa Limón etiketiyle yayınlanmış ve tüm dünyada büyük bir satış başarısı yakalamış.

2010 yılında tamamaladığı Mujeres de Agua (Suyun Kadınları) Mariza, Buika, La Shica, Montse, Genara, Aynur, Eleftheria Arvanitaki, Estrella Morente, Yasmin Levy, Susi, Sandra ve Carmen Linares gibi isimleri biraraya getirirken, Limon Buika`nın tüm albümleri ve Yasmin Levy, Mariza’nın albümleri için de prodüktörlük yapıyor. Besteci ve gitarist Javier Limón aldığı beş Latin Grammy’siyle İspanya’nın en ünlü isimlerinden biri. Buika`nın prodüktörlüğünü yaptığı tüm albümler ile Latin Grammy adaylığı alan Javier Limon, Buika`nın son albümü El Ultimo Trago ile en iyi tropikal albüm kategorisinde Latin Grammy almasını sağladı. Mujeres de Agua albümü için "Akdeniz’in keşfedilmemiş mücevherlerini arıyor” yorumunu yapan Limon, günümüzün efsane prodüktörlerinden birine dönüşüyor.

Diskografi
Limon (2005)
Son de Limon (2008)
Mujeres de Agua (2010)
 
Biletler Biletix ve İKSV`de! 
Biletix Çağrı Merkezi 0 216 556 9800

Cazkolik.com / 07 Temmuz 2011, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.