İstanbul Jazz Festivali özel sayısı ve dikkat çekici kapağıyla Jazz Dergisi bayilerde yerini aldı.

İstanbul Jazz Festivali özel sayısı ve dikkat çekici kapağıyla Jazz Dergisi bayilerde yerini aldı.

Festivali takip etmenin en güzel yolu baştan sona festival konserlerine ayrılmış seçkin kalemlerin ayrıntılı yazılarıyla Jazz Dergisi`ni okumaktır. Arşivlik bir sayı hazırlayan sevgili Zuhal Focan ve arkadaşlarını içten emekleri için cazseverler olarak tebrik ediyor ve yeni sayının mutlaka herkesin arşivinde yerini alması gerektiğini hatırlatıyoruz.

Elbette yeni sayı festivalle dolu ama gelin başlıklar halinde dopdolu dergide bizi neler bekliyor birlikte bakalım;

Derginin dikkat çeken yanlarından biri röportajları. Eray Aytimur`un European Jazz Club ve Bilal Karaman, Ayşe Gencer, Tunçel Gülsoy`un Ozan Musluoğlu, Janusz Szprot. Erhan Ersin, Şule Uslutekin`in Yinon Muallem, Ozan Musluoğlu`nun Victor Wooten, Seval Deniz Karahaliloğlu`nun Lazaro Valdes, Devrim Dikkaya`nın Metin Yılmaz, Dilek Himam`ın Ebru Ayarcı, Hülya Tunçağ`ın Joe Mardin, Seçil Kuran`ın Bora Uslusoy ve Özge Calafato`nun Zeb & Haniya söyleşileri ilgiyle okunmayı bekliyor.

Festival ile ilgili olarak da Zuhal Focan`ın festivali anlatan genel değerlendirmesinin ardından Can Ergelmiş, Sevin Okyay, Eray Aytimur, Ülkem Özsezen, Sezgi Olgaç, Sami Kısaoğlu`nun doyurucu yazılarının yanında Füsun Levet`in Fransa`dan haberler köşesi, Emra İşlek`in New Orleans`dan köşesi, Victor Bensusan`ın geçtiğimiz aylarda ölen Ray Bryant yazısı, Uğur Hüküm`ün Paris yazısı, onlarca yeni albüm tanıtımları, Ülkem Özsezen`in ilgiyle takip edilen Körleme ve Bulmaca isimli çalışmaları yeni sayının ay boyunca elinizden bırakamayacağınız sayfalarında yerini alıyor.

Cazkolik.com / 08 Temmuz 2011, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.