Yavuz Akyazıcı yeni albümü "Turkish Standards, Vol.1"de Türk popunun sevilen şarkılarını cazla buluşturuyor.

Yavuz Akyazıcı yeni albümü "Turkish Standards, Vol.1"de Türk popunun sevilen şarkılarını cazla buluşturuyor.

Dinlediğiniz müzik Yavuz Akyazıcı`nın albümünde ilk sırada bulunan söz ve müziğinin Şebnem Ferah`ın yazdığı ve Ferah`ın sesinden sevilen ünlü şarkısıdır.


17 yıl boyunca yaşadığı New York`tan döndükten sonra Rec By Saatchi firmasından yayınladığı ilk albümü "Gamzelim"in ardından uzun süre dinlenmeye çekilen caz gitaristi Yavuz Akyazıcı arada geçen zamanı oldukça farklı ve ilginç bir konsepti oluşturmak için değerlendirmiş.

"Yavuz Akyazıcı Project, Turkish Standards Vol.1" isimli yeni albümünde her biri yüzbinlerce hayran edinmiş Şebnem Ferah, Nil Karaibrahimgil, Hande Yener, Duman, Göksel, Teoman, Mor ve Ötesi, Mirkelam gibi Türk pop starlarının ünlü şarkılarının caz yorumlarını kaydettiği albüm Esen Müzik tarafından yayınlandı. Yapımcılığını da Esen Müzik`in üstlendiği albümün vokalinde Ece Göksu, saksofonda Yahya Dai, kontrbasta Baran Say ve davulda Derin Bayhan`ın olduğu albüm için Şebnem Ferah`ın "Bu Aşk Fazla Sana" isimli parçası için bir de klip de çekildi.

Bu noktada akla gelen soru elbette neden Turkish Standards oluyor, bu soru Yavuz Akyazıcı`nın da aklına gelmiş olmalı ki biz sormadan kendisi cevabı kendisi veriyor; "Ben aslında çok uzun zamandır `Dünyada caz dinleyicisi niye azalıyor?` sorusunu kendime ve diğer müzisyenlere soruyordum. Hep de farklı, geçiştirilmiş, üzerinde düşünülmeden kader olarak kabullenilmiş cevaplar alıyordum. En klasik yorum da `Kaliteli müziğin dinleyicisi az oluyor` idi. Fakat üzerinde düşündüğüm zaman Paul Simon, Beatles, Elvis Presley, Charlie Parker, Michael Jackson, Led Zeppelin, Rolling Stones, Bill Evans, Miles Davis, Ella Fitzgerald ve Louis Armstrong`un dinleyicisi hiç az sayıda olmamıştı. Benzeri kritik soruları sorunca da o yıllarda çalınan müziğin aslında o günün popüler müziği olduğunu öğrendim." Caz standartlarının doğuşunda dönemin popüler müzik bestelerinin caz müzisyenleri tarafından yorumlanarak ve işin içine katılan doğaçlamalarla bezenerek günümüzün caz külliyatının oluştuğunu belirten Akyazıcı aynı formülü Türk pop şarkıları için de uygulamaya karar veriyor.

Peki bu şarkılar hangileri; "Bu Aşk Fazla Sana", "Kek", "Romeo", "Seni Kendime Sakladım", "Sabır", "17", "Paramparça", "Canbaz", "Hatıralar" gibi çok sevilen parçalar.

Cazkolik.com / 13 Temmuz 2011, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.