Boğaziçi Caz Korosu, Avusturya`da düzenlenen Dünya Koro Yarışması`nda dünya şampiyonu oldu

Boğaziçi Caz Korosu, Avusturya`da düzenlenen Dünya Koro Yarışması`nda dünya şampiyonu oldu

Boğaziçi Üniversitesi Caz Korosu geçen yıl kazandığı ödülün ardından bu yıl katıldığı Dünya Koro Yarışması`nda bu kez dünya şampiyonu oldu. Onbeşgün önce İstanbul Metrosu`nda çektikleri videoları ile YouTube`da izlenme rekorları kıran ardından tüm ülke tarafından dikkatleri üzerlerine döndüğü, gazete ve televizyonlarda günlerce kliplerine ve koroya yer verilen grup 1994 yılında kuruldu. Standart caz parçalarının koral aranjmanları üzerine çok sesli müzik yapan ekip aradan geçen yaklaşık yirmi yıl boyunca pek çok konser verdi. Sözünü ettiğimiz klibi çekmelerinin nedeni de dünya şampiyonu olarak döndükleri yarışmaya katılmak için gerekli sponsoru bulabimek amacıyla basının ve sponsorların dikkatini çekme amaçlıydı, nitekim sonuca odaklı başarılı bir çalışma yaptıkları kazandıkları ödülle belli oldu ve bu kez masalarının üzerinde bir de dünya şampiyonluğu var.

 

Avusturya`da düzenlenen üç kategorili yarışmanın ikisinden altın madalya almayı başaran koronun şefi Masis Aram Gözbek "Şu an hala ne yapmış olduğumuzun farkında değiliz. İki defa altın madalya aldık. Çok emek vererek geldik buralara ama geldiğimize değidi ve Grandprix`ye katılma hakkı kazandık" diyerek yaşadıkları sürecin ne denli yoğun ve heyecanlı geçtiğini özetlemiş oldu.

 

Cazseverler adına Cazkolik olarak elde ettikleri bu büyük başarıdan dolayı Boğaziçi Üniversitesi Caz Korusu`nu gönülden tebrik ediyoruz ve yayınlamayı düşündükleri albümlerine en kısa zamanda kavuşmalarını diliyoruz.

 

Cazkolik.com / 17 Temmuz 2011, Pazar

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.