Kerem Görsev Trio çellist Sedef Erçetin ile Jazz in Marciac festivale hazırlanıyor

Kerem Görsev Trio çellist Sedef Erçetin ile Jazz in Marciac festivale hazırlanıyor

Son dönem müziğinde yaylılarla örülü senfonik etkinin rahatlıkla takip edilebildiği bir süreç yaşayan Kerem Görsev uzun süredir birlikte çaldığı Kağan Yıldız-Ferit Odman'LI triosuna dahil olan çellist Sedef Erçetin ile Avrupa`nın en önemli caz festivallerinden kabul edilen Jazz in Marciac`da sahne almaya hazırlanıyorlar. Sadece Marciac değil, bir kaç gün öcesinde Dubrovnik Caz Festivali`nde de sahne alacak ekip bu kez `jazz chamber` olarak çalacak.

 

Büyük orkestra formatını son dönem albümlerinde dinlediğimiz Görsev November in St. Petersburg isimli kaydını St. Petersburg Filarmoni Orkestrası ile yaparken aradan geçen uzun yılların ardından bu kez son albümü "Therapy"de Alan Broadbent ve Ernie Watts gibi dünyaca ünlü isimlerin arkasında Londra Filarmoni Orkestra`sı yer almış ve orkestrayı da Alan Broadbent yönetmişti. Hatta yanlış bilmiyorsak önümüzdeki dönem yayınlanacak yeni albümünde de yine bir büyük orkestrayla birlikte çalacak olan Görsev`in yaylılar ve senfonik dönemi sürecek gibi görünüyor.

 

Trioya dahil olan Sedef Erçetin ise uzun zaman müzik çalışmalarını Paris`te sürdürmüş, orada Diana Kall ve Luciano Pavorotti gibi çok tanınmış isimlerle aynı sahneyi paylaşmış bir müzisyenimiz. Hatta, Kerem Görsev Trio ve Sedef Erçetin`in performansları ünlü müzik kanalı Mezzo TV`de de yayınlanmıştı.

 

6 Ağustos akşamı Á L`Astrada salonunda gerçekleşecek konser 21:30`da başlayacak. Jazz in Marciac her sene olduğu gibi bu sene de gerçekten bir çok özel grup ve müzisyene sahnelerini açıyor. Programında İstanbul Caz Festivali`nde çalıp da sonradan Marciac`da tekrar sahne alacak pek çok müzisyen bulunduğu gibi keşke buraya da gelselerdi diyeceğimiz hakikaten çok sayıda isim ve konser var bu yıl. Örneğin geçen hafta İstanbul`da çalan Michel Camilo bu kez Chucho Valdes ile çift piyano olarak çalacak. İstanbul`da bir kez izleyebildiğimiz Spanish Harlem Orchestra, Thelonious Monk`un oğlunun tentet`i, Roy Hargrove`un biri çok merak ettiğimiz ünlü big band`i diğeri Chet Baker projesi olan çalışmaları, yine çok merak ettiğimiz Monty Alexander dörtlüsü, Omar Sosa`nın NDR Big Band`i, Wynton Marsalis`in septet`i, bir başka projede yine yer alması derken vokaller, triolar, kuartetler, beşliler... daha nesini sayalım, muhteşem bir program.

 

Kerem Görsev ve arkadaşlarının tüm bu isimlerle birlikte aynı festivalde sahne alması hem biz cazseverler adına hem de kendi adına kuşkusuz heyecan verici bir gelişme. Ekibe şimdiden iyi konserler diliyoruz.

 

Cazkolik.com / 18 Temmuz 2011, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.