Wynton Marsalis ve Eric Clapton gitar & trompet buluşmasından ortaya çıkan müziği albüme dönüştürdüler.

Wynton Marsalis ve Eric Clapton gitar & trompet buluşmasından ortaya çıkan müziği albüme dönüştürdüler.

Gitar efsanesi Eric Clapton, birlikte birlikte konser verdiği ve albüm yaptığı ünlü müzisyenlere Wynton Marsalis`i de ekledi.

Geçtiğimiz 7, 8 ve 9 Nisan akşamları üç gün üst üste birlikte verdikleri konserleri Reprise Records tarafından kaydedilen ikilinin albüm haline getirilen kayıtları 13 Eylül`de "Wynton Marsalis & Eric Clapton Play The Blues Live From Jazz At Lincoln Center" adıyla CD ve DVD formatlarında satışa çıkacak.

Müziğin iki farklı ekolünden gelen Clapton ve Marsalis hem Clapton`ın hem de Marsalis`in son yıllarda farklı tarz ve enstrümanların isimleriyle yaptıkları başarılı çalışmaların yeni bir halkası. Hatırlarsınız, Marsalis bundan kısa bir süre önce Amerikan folk müziğinin tanınmış ismi Willie Nelson ile albüm kaydetmiş daha sonra yine Nelson, Marsalis ve aralarına eklenen Norah Jones ile bir başka albümleri daha yayınlanmıştı.

Farklı müziklerden gelen isimler olsa da Marsalis ve Clapton`ı buluşturan ortak ekol blues. Sahnede kendilerine Jazz At Lincoln Center orkestrasının da eşlik ettiği iki isim biri gala olmak üzere üç konser vermişti. İkili, yaptıkları müzikle ilgili olarak gitar & trompet ikilisinin birlikte seslendirildiği erken dönem New Orleans Blues`un cazla kombinasyonunu sahnede sağlamak istediklerini belirtmiş.

İkilinin albümleri Louis Armstrong`un tanınmış parçası "Ice Cream" ile başlıyor. Albüm toplam 10 parçadan oluşmuş. Orkestra önündeki ikiliye "Just A Closer Walk With Thee" ile "Corrine, Corrina" isimli parçalarında ayrıca Taj Mahal eşlik etmiş. Albümdeki diğer parçalar ise "Forty-Four", "Joe turne`s Blues", "The Last Time", "Careles Love" gibi ekolün tanınmış parçaları.

Cazkolik.com / 25 Temmuz 2011, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.