Montreux Jazz Piyano Solo Yarışması`nı bu yıl ilk kez 20 yaşında genç bir müzisyen kazandı

Montreux Jazz Piyano Solo Yarışması`nı bu yıl ilk kez 20 yaşında genç bir müzisyen kazandı

Bu haber, iki farklı açıdan duyurulmayı hakediyor. İlki, Montreux Jazz Piano Yarışması dünyada konusunun en önemli yarışmalarından biri, zira bu yarışmada ismini duyuranları aynı zamanda müzik şirketleri ve menajerler de farkediyor. Diğeri ise bu yarışmanın tarihinde ilk kez 20 yaşında genç bir piyanistin yarışmayı kazanması.

 

Haber resminde görünen 20 yaşındaki Polonyalı piyanist Piotr Orzechowski henüz Krakow Müzik Akademisi`nde okuyan genç bir piyanist bu yıl 13.sü düzenlenen Parmigiani Montreux Jazz Piano Solo Yarışması`nın kazanan ismi. Bu yıl 45.si gerçekleşen Montreux Jazz Festivali`nin etkinliklerinden biri olarak düzenlenen yarışma 30 yaş altı tüm genç caz piyanistlerine açık bir yarışma. Bu anlamda, genç Orzechowski yarışma tarihinin kazanan en genç piyanisti durumunda. Yarışmaya, 21 farklı ülkeden 42 piyanist katılmış, katılanlar arasından 10 piyanisti belirleyen jüri önce çeyrek finali elemiş, ardında yarı finali ve finale kalan 4 isim ki bu isimler de şöyle birinciliği kazanan malum Polonya`dan Piotr Orzechowski, yarışmanın ikinciliğini alan piyanist ise Amerikalı müzisyen Jeremy Siskind, üçüncülüğü alan isim Mauritius adalarından katılan Jerry Leonide ve dördüncü olan müzisyen ise Azerbaycan`dan katılan genç piyanist Emil Mammadov olmuş.

 

Şu finalistlere baktığımızda 4 finalistin sadece birinin Amerikalı olması cazın dünyaya ne denli mal olduğunun da kanıtı değil mi sizce, ne dersiniz?

 

Cazkolik.com / 01 Ağstos 2011, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.