John Turturro; İyi yemek yapar, iyi yer, iyi caz dinlerim

John Turturro; İyi yemek yapar, iyi yer, iyi caz dinlerim

Amerikan sinemasının son yirmi yılında klasik Amerikan kökenli olmayıp da bu sektöre kendini oyuncu olarak böylesine başarıyla kabul ettiren az sayıda isimden biri John Turturro. Başta komedi karakterleri olmak üzere bir çok farklı role girip çıkmayı bilen ünlü oyuncu The Wall Street Journal`e verdiği röportajında oyunculuk dışındaki hayatının aslında pek de merak etmeye değer olmadığını söylüyor.

 

25 yıllık Katherine Horowitz ile evliliğini başarıyla sürdüren çiftin biri 10 diğeri 20 yaşlarında iki erkek çocukları var. Kendisi gibi karısı bayan Horowitz`de çok önemli bir oyuncu, çoğunlukla New York çevresindeki tiyatrolarda ve sinema rollerinde yer alan Horowitz ile Turturro 1980 yılında eğitim aldıkları Yale Drama School`da tanışmışlar. Kendi deyimleriyle daha o andan itibaren tutkulu yemek yapmak ve hayatı, müziği sevmekle başlamış ilişkileri.

 

Gazetedeki röportajda çoğunlukla mutfak, yemek ve kültürel ilgi alanlarından söz eden Turturro, işi dışında yaptığı en iyi şeyin mutfakta yemek yapmak ve yemek yemek olduğunu söylüyor. 1994 yılında taşındıkları New York Brooklyn`de halen aynı evlerinde oturmaya devam eden çift bu özellikleriyle de basından bildiğimiz Hollywood starlarına hiç benzemiyorlar.

 

Haberin resminde de gördüğünüz gibi gazete için tüm resimleri evinin mutfağında veren Turturro iyi yemek yanında iyi müzikten çok zevk aldığını, tam bir saksofon tutkunu olduğunu, opera ve cazı özellikle çok sevdiğini ısrarla belirtiyor. Cazda geçmiş dönemleri sevse de üretilen modern müziklerin hepsini takip etmeye çalıştığını özellikle favori isminin Gene Ammons olduğunu söylüyor. Yanısıra İtalyan olması nedeniyle Napolitenlere olan merakını, hatta RB ve soul müziklere olan sevgisini ekleyen ünlü oyuncu bunları özellikle yemek yerken dinlemeyi sevdiğini belirtmesi de hoş. Yemek yerken sadece iki müziğe katlanamayan Turturro sofrada rock ya da metal müzik katlanılacak şey değil diyor!

 

O halde biz de Cazkolik olarak haberi usta oyuncunun çok sevdiğini söylediği soul jazz ve klasik cazın ağır balad ustalarından, müziği kadar hayatı da bir film olabilecek kadar renkli Gene Ammons`un müziğiyle süslüyoruz.

 

Cazkolik.com / 13 Ağustos 2011, Cumartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.