İngiliz Guitarist dergisinin 2003 yılında en iyi 5 gitarist arasında saydığı Okan Ersan`dan yeni bir albüm.

İngiliz Guitarist dergisinin 2003 yılında en iyi 5 gitarist arasında saydığı Okan Ersan`dan yeni bir albüm.

Dinlediğiniz parça vokalinde Ola Onabule`nin yer aldığı albümden Stand isimli çalışmadır.


Kıbrıslı gitaristimiz Okan Ersan, Aycan Teztel`li İstanbul Superband`a eklenen saksofonun dünyaca ünlü ismi Ernie Watts, perküsyon ustası Mısırlı Ahmet, Ercan Irmak ve Ola Onabule`nin katkılarıyla yeni albümü A Reborn Journey`i yayınladı.

Akdeniz, hatta daha doğrusu Doğu Akdeniz melodilerini jazz fusion harmanında gitarıyla eriterek içiçe geçiren Okan Ersan özel bir sentezin peşinde koşuyor. Örneğin, bu haberi yazarken tesadüfen playerda bir yanda albümün son parçası Istanbul Without Midnight çalıyordu, Aycan Teztel`in trombonuna eşlik eden Mısırlı Ahmet`in perküsif kışkırtıcılığının ardına saklanmış Ercan Irmak`lı sufi yoğunluk İstanbul semasının eşsiz siluetine göz kırparken devreye giren  Ersan`ın gitarı ve en sonda tüm orkestranın melodik finali doğrusu parçayı playerda bir kaç kez yeniden ve yeniden dinleme iştahıyla başa sarmaya sebep oldu.

A Reborn Journey güçlü bir müzisyen ve ekip albümü. Başta Aycan Teztel (trombon), Şenova Ülker (Trompet), Levent Altındağ (Saksofon), Serkan Özyılmaz (Piyano), Eylem Pelit (Bas) ve Volkan Öktem (Davul)lu İstanbul Superband`in yanında ayrıca dünyaca ünlü bir başka tenor saksofon devi Ernie Watts, vurmalıların usta ismi Mısırlı Ahmet, ney ve kavalın ülkemiz en değerli isimlerinden Ercan Irmak ve Stand isimli parçadaki vokaliyle Ola Onabule albüme eşsiz lezzetler katmışlar.

Şimdi, tam da son satıra girerken çalmaya başlayan Don`t Go ise son sıralarda dinlediğimiz en güzel balad tonlu kayıtlardan biri olduğuna bir daha dikkatimizi çekti. Özellikle Ernie Watts`ın alameti-i farikası tonu, Ersan`ın Watts`a eşlik eden ikiz tonlu tınısı, Serkan Özyılmaz`ın piyanosu... Gerçekten çok hoş...

Sevgili okurlar, önümüzdeki günlerde yapmanız gerekenler listesinde ilk sıralara bu albümü almak olmalıyı başa yazın lütfen.

Son not; albümün mixing ve masteringinin Los Angeles`ta Dave Weckl ve George Whitty tarafından yapılmış olduğunu da eklemeden geçmeyelim.

Cazkolik.com / 08 Eylül 2011, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.