Nardis Jazz Club Ekimden itibaren Chivas Jazz Nights konserleriyle önemli isimleri ağırlamaya hazırlanıyor.

Nardis Jazz Club Ekimden itibaren Chivas Jazz Nights konserleriyle önemli isimleri ağırlamaya hazırlanıyor.

Dinlediğiniz şarkı Roberta Gambarini`nin son albümü So in Love`dan aldığımız albümle aynı adı taşıyan parçasıdır.


Nardis Jazz Club Eylül başında başladığı sezonu Ekim ayından itibaren uluslararası isimlerle, Akbank Caz Festivali`ne ait gecelerle ve Chivas Jazz Nights gibi sezona yayılacak konserlerle daha iddialı ve renkli hale getirmeye hazırlanıyor.

Chivas Jazz Nights konser serilerinin bu yıl ilk ünlü ismi İtalya kökenli Amerikalı ödüllü caz şarkıcısı Roberta Gambarini. Güzel yıldızı en son iki sene önce Cemal Reşit Rey konser salonunda izlemiştik. Geçen yıl ölen James Moody`nin başında olduğu big bandin solisti olan Gambarini çekici kırmızı elbisesiyle sahnede big bandin seslendirdiği bir çok şarkıya sesiyle hayat vermişti.

Hank Jones gibi (ki o da geçen bahar vefat etmişti) büyük bir ustayla yayınladığı en son albümlerinden birinde söyleyen Gambarini bu albümüyle caz dünyasında oldukça önemli bir yankı yaratmıştı. 1998 yılında katıldığı Thelonious Monk Caz Competition`dan Tiery Thornton ve Jane Monheit`in ardından (her ikisi de bugün çok ünlü caz şarkıcıları) üçüncü olan Gambarini bu önemli yarışmada elde ettiği başarıyı hızla caz dünyasında kendine ait özel bir yer edinmeye başararak sağlamlaştırdı. 2010 yılında Caz Gazetecileri Birliği tarafından yılın kadın vokalisti seçilen ve iki kez de Grammy adaylığı kazanan bu etkileyici sesi Nardis`te zevkle dinleyebilirsiniz.

Gambarini`nin devamında sahneyi bu kez cazın iki büyük ismi ardı ardına alacak; Dee Dee Bridgewater Band ile Christian McBride Band. 28-29 Ekim’de ünlü İtalyan caz solisti Roberta Gambarini’nin konseriyle başlayacak olan Chivas Jazz Knights’ın yeni adresi Nardis Jazz Club olacak.

Ekim ayının Nardis için önemli olan bir başka yanı ise 21. Akbank Caz Festivali`nde sahne alacak bir başka büyük müzisyen, 85. yaşını kutlayacak olan bir usta Dusko Goykovich`in Nardis`te çalacak olması. Festival kapsamında yeni albümü 40th Day`i yayınlayan Ozan Musluoğlu`da albüm konserini Nardis`te çalacak.

Ekim ayının bir diğer önemli Nardis etkinliği ise Gusta Jazz geceleri kapsamında birlikte sahne alacak Sibel Köse & Önder Focan & Kağan Yıldız 27 Ekim`de cazseverlerle birlikte olacak.

Cazkolik.com / 12 Eylül 2011, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.