9. Uluslararası Alanya Caz Günleri 22 - 25 Eylül günleri arasında Alanya`da gerçekleşecek

9. Uluslararası Alanya Caz Günleri 22 - 25 Eylül günleri arasında Alanya`da gerçekleşecek

Böyle festival haberleri geldikçe bir önceki yıla ait verilen haberleri hatırlayıp bir yılın daha geçtiğini insan hissetmeden edemiyor. Yine bu tarihlerde Alanya Caz Günleri`nin sekizincisinde bir çok ünlü müzisyenimiz güzel konserlere imza atmıştı. İşte bir yenisi daha yarın itibariyle başlayacak festival bu yıl dokuzuncusunu gerçekleştiriyor. Alanya gibi bir tatil beldesinde böylesi festivallerin ne kadar önemli olduğunu belirtip duruyoruz. Alanya Belediyesi`nce düzenlenen caz günleri bu açıdan ileriki yıllarda daha genişlemeye müsait. Hem izleyici sorunu yaşamaz hem de ilgi sorunu. Umarız gelecek yıllarda caz günlerinden caz festivaline dönen haberleri de size iletiriz.

 

Bu sene 22 ile 25 Eylül arasında düzenlenecek 4 konser var ve bu konserlerin hepsi aşağıda listelenmiştir. Eğer bu tarihlerde Alanya`ya gidecek veya bu haberi zaten oradan okuyorsanız hemen planlarınızı yapmanızda fayda var.

 

Konserlerin hepsinin ücretsiz olduğunu ve her gece saat 21:00`de başlayacağını belirtelim.

 


 

 

Melis Sökmen Lloyd Chisholm Project

 

 

22 Eylül 2011, Perşembe, Saat: 21:00

 

Müzisyenler: Melis Sökmen: Vokal, Lloyd Chisholm: Trompet, Neşet Ruacan: Gitar, Hakan Çimenot:  Trombon, Evren Karakul: Piyano, Cudi Genç: Bass, Emre Günaydın: Davul

 

Müziğe 10 yaşında klasik gitar eğitimi alarak başlayan ve sanat yaşamını birçok dilde seslendirdiği geniş müzik repertuvarı ile sürdüren, şarkıcı kimliğinin yanı sıra reklam filmlerinde dansçı ve oyuncu olarak boy gösteren, Walt Disney prodüksiyonlarında Türkçe seslendirmeler yapan çok değerli bir vokalist Melis Sökmen. Bu çok yönlü sanat yaşamını başarıyla sürdüren Melis Sökmen, dünyanın dört kıtasında çeşitli gruplar ve dünyanın en iyi cazcılarıyla, 40 yıldır konserler veren Amerikalı caz trompet sanatçısı Lloyd Chisholm’la birlikte kurdukları bu yeni grup Melis Sökmen Lloyd Chisholm Project; 

 

Türkiye`nin en iyi caz gitaristi unvanını elinden bırakmayan ve stüdyo gitaristi olarak başarılı işlere imza atan, halen TRT Caz Orkestrası`nın şefi Neşet Ruacan ise gitarda.

 


 

 

Burhan Öçal Sabri Tuluğ Tırpan Duo

 

 

23 Eylül 2011, Cuma, Saat: 21:00

 

Müzisyenler: Burhan Öçal: Percussion, Tuluğ Tırpan: Piyano

 

Dünyaca tanınan perküsyon sanatçısı Burhan Öçal ve ünlü piyanist-besteci Sabri Tuluğ Tırpan bu kez Alanyalı müzikseverler için sahnede… İlk kez geçtiğimiz yıl Paganini Trio adlı projeyle bir araya gelen iki sanatçı oldukça renkli bir repertuarla doyumsuz bir müzik şölenine imza atacak. Dünyanın en prestijli festivallerinde yıllardır sahne alan ve ritimleriyle dünyayı sallayan Öçal ile coşkulu tekniği ve büyüleyici doğaçlama yeteneğiyle dünyadaki müzik otoritelerinin dikkatini üzerine toplayan Tırpan, caz tutkunlarına inanılmaz bir müzikal deneyim yaşatacak. Sanatçılar ritmin ve cazın büyülü ezgilerinin harmanlandığı bu özel konserde klasik caz eserleri yanında Tırpan’ın bestelerini de seslendirecek.

 


 

 

Christian Helmreich Quintet

 

 

24 Eylül 2011, Cumartesi, Saat: 21:00

 

Müzisyenler: Christian Helmreich: Trompet, Flugelhorn, Christof Gigacher: Gitar, Hans Danzer: Bas, Harald Böckl: Davul, Eva Hag: Vokal

 

Asıl mesleği ortopedi doktorluğu ve cerrahlık olan Christian Helmreich aynı zamanda ekibin lideri. Viyana’da, Wiener Wunder, Quarantöre, Pro Jazz gibi farklı orkestralarla farklı konserler veren sanatçı halen “Zwettler Big Band"in müzikal direktörlüğü yapmakta. Çeşitli caz orkestralarında görev alan, solistlik de yapan grubun gitaristi Christof Gigacher aynı zamanda eğitmenlik yönü ile de dikkat çekiyor. Grubun tek bayan müzisyeni Eva Hag Alanya’da büyüleyici sesi ile caz severlerle buluşmak için sabırsızlanıyor.

 

Viyana Konservatuvarlı sanatçılardan birisi daha Hans Danzer, bas gitarda izleyici ile buluşuyor. Müzisyen Danzer, Viyana Devlet Operasında, Viyana Burgtheater, Viyana Halk Operasında, Josefstadt Tiyatrosunda, Wolfgang Orthner gibi salon orkestraları ile çalışmış gerçek bir profesyonel.

 

Grup elemanlarının deyişiyle “davulu konuşturan adam” Harald Böckl de Viyana Müzik Akademisi’nden. Çeşitli gruplar ile konserler veren Böckl aslında bir reklamcı ama profesyonel anlamda Avusturya bölgesinde davuldaki birkaç isimden biri.

 

Kaçırılmaması gereken grup ‘’Christian Helmreich Quintet’’ caz tutkunlarını, caz esintisi ile sararken, aynı zamanda Alanya Caz Festivali’nin uluslararası boyutunu bir kere daha gözler önüne serecek.

 


 

 

Serkan Çağrı feat. Yıldız İbrahimova Balkan Jazz Project

 

 

25 Eylül 2011, Pazar, Saat: 21:00

 

Türk klarnet dünyasının yenilikçi ismi Serkan Çağrı’nın oluşturduğu “Balkan Jazz” projesi, Anadolu’dan Balkanlar’a uzanan kültürel renkliliği sergilemektedir Ağırlıklı olarak otantik Balkan müziğinin caz formunda düzenlemelerinden oluşan repertuar, etnik kökenli ritim yapısı üzerine emprovizasyonlarla örülmüştür. Ayrıca, Balkan cazının güçlü ismi Yıldız İbrahimova’nın da konuk sanatçı olarak yer aldığı projede ibrahimova’nın Anadolu ve Balkan Müziği araştırmalarından örneklere de yer verilmiştir.

 

Performans, Serkan Çağrı, Yıldız İbrahimova ve diğer müzisyenlerin virtüöziteliklerini sergileyecekleri halk şarkılarının free-jazz emprovizasyon geçişleri üzerine kuruludur. Yurtiçi ve yurtdışında verdikleri konserlerde dakikalarca ayakta alkışlanan sanatçılar gerek solo performansları gerekse sahnedeki uyumları ve yaratıcılıklarıyla büyük beğeni toplamaktadır.

 

Otantik Balkan müziğinin caz formlarıyla ele alındığı performansta, sanatçılar bireysel yaratıcılıklarını en üst noktada sergilerken, seyircileri kimi zaman neşeli ve enerjik kimi zaman ise duygu yüklü dakikalara taşıyorlar. Çigan romanslarından anonim Anadolu türkülerine uzanan geniş bir repertuarın seslendirildiği bu çalışma, uzak diyarlardan gelen tanıdık duyguların da buluşma noktası oluyor.

 

Cazkolik.com / 21 Eylül 2011, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.