Festival günlükleri 2 / `Radyoda Caz Çalıyor`, Maffy Falay Sextet, Love Trio ve Rahsaan Ahmad kare ası.

Festival günlükleri 2 / `Radyoda Caz Çalıyor`, Maffy Falay Sextet, Love Trio ve Rahsaan Ahmad kare ası.

Dinlemeye başladığınız müzik Maffy Falay`ın İsveç`teki bir caz klübünde çekilen klibinden alınmıştır.


Festivalin ikinci gününe ilk günden sarkan notlarla başlamakta fayda var. Açılış konseri Arild Andersen Trio için cazseverler Cemal Reşit Rey`de buluştu. Günler öncesinde kısa bir süreliğine de olsa salonun dolma endişesi yaşadığımızı hatırlıyoruz ama Sami Kısaoğlu`nun yazısı Cazkolik`te yayına girip kısa sürede binbeşyüzlü okunma rakamlarının üzerine çıkan ilgiyi görünce boşuna endişe ettiğimizi anlamıştık. Arild Andersen Trio konseriyle ilgili "Konserin Ardından" yazımızı yayına alacağımız için konuyu burada kesip gelelim festivalin ikinci gününe.

Ama ille de şu notu eklemekte mutlaka fayda var; Bir alkış ARILD ANDERSEN TRIO`ya, cazseverleri inanılmaz mutlu ettiler, bir alkış da DİNLEYİCİMİZE. Dün salonda gerçekten çok hoş bir izleyici grubu vardı. Hem trio hem de iyi müziğe duarlı izleyici bir araya gelince ortaya nefis bir konser çıktı.

Festival ikinci gününe "Radyoda Caz Çalıyor" paneliyle başlıyor...

21. Akbank Caz Festivali`nde Cazkolik olarak bize de iş düştü. Moderatörlüğünü üstlendiğimiz "Radyoda Caz Çalıyor" paneli bu akşam saat 19:00 - 20:00 arası Akbank Sanat salonunda gerçekleşecek. Girişin ücretsiz olduğu panelde sevgili Sevin Okyay`ın deyişiyle "Varoluş şartlarının ve değer yargılarının değişmesi" konsepti üzerinde konuşacağız. Katılımcılar kimler mi? Beş farklı radyodan beş farklı isim bizlerle olacak; NTV Radyo programcısı Sevin Okyay, TRT Radyo 3 programcısı Murat Beşer, Açık Radyo programcısı Cenk Akyol, Radyo Babylon programcısı Okan Aydın ve Radyo Cazkolik programcısı olarak Tunçel Gülsoy panelde görüşlerini anlatacaklar.

O saatte orada olan, konserler için Taksim-Beyoğlu civarlarında bulunan herkesi bekliyoruz. Paneli sonraki saatlerde gerçekleşecek konserleri izlemeyi etkilemeyecek şekilde organize ettiğimizi de belirtelim.

Hepinizi bekliyoruz.

Peki gecenin kalanında neler var?

Muvaffak `Maffy` Falay Sextet Cemal Reşit Rey`de...

Dün, (13 Ekim perşembe) Türk caz müziğinin duayen ismi sevgili Maffy abimiz ile harika bir radyo programı kaydettik. 17 Ekim Pazartesi sabahından itibaren yayında olacak programı özellikle dinlemenizi rica ediyoruz. Chet Baker, Dizzy Gillespie, Don Cherry, Beny Carter gibi efsane isimlerle defalarca aynı sahneyi paylaşmış, Gillespie`nin hakkında Türkiye de bir trompetçi keşfettim Miles Davis kadar iyi dediği Maffy Falay yarın akşam Cemal Reşit Rey sahnesinde olacak. Sevgili Maffy abimize Türk cazseverinin hakettiği ilgiyi göstereceğine olan inancımız tam ve herkesin orada olması eminiz başta Muvaffak Falay`ı çok mutlu edecektir.

Maffy Falay konserinin devamında Babylon İlhan Erşahin`in Arto Tunçboyacıyan ile Love Trio`sunu izleyebilirler. Bu konuda Sevin Okyay`ın trionun bir önceki konseriyle ilgili yazdığı yazı arşivimizde duruyor, dileyen BURAYA tıklayarak okuyabilir.

Uzun yıllardır birlikte çalan İlhan Erşahin, Jesse Murphy ve Kenny Wollesen ile son sıralarda farklı isimler ve projelerde bir çok isimle birlikte izlediğimiz Arto Tunçboyacıyan bir kez daha Babylon sahnesinde olacaklar.

Rahsaan Ahmad Babylon Lounge`ın konuğu...

The Push albümüyle hayatımıza giriş yapan Raashan Ahmad hip hop sevenler için yoğun bir performans için Babylon Lounge sahnesinde olacak. Sadece ilk çıkardığı üç albümle hip-hop’ın en başarılı ve yaratıcı MC’lerinden biri olarak dikkat çeken Ahmad, şimdiye kadar elliden fazla müzisyenle işbirliği yapmış, çok yönlü bir sanatçı.

Cazkolik.com / 14 Ekim 2011, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.