Festival Günlükleri 3 / Dünden sarkan notlarda festival `Maffy` Falay ve İlhan Erşahin Love Trio`yu ağırladı...

Festival Günlükleri 3 / Dünden sarkan notlarda festival `Maffy` Falay ve İlhan Erşahin Love Trio`yu ağırladı...

Festivalin ilk iki günü geride kaldı. Dünden sarkan notlar, Cazkolik olarak moderatörlüğünü üstlendiğimiz "Radyoda Caz Çalıyor" panelinden ne kadar mutlu ayrıldığımız ve böyle panellerin daha sık yapılması gerekliliği fikri oldu. Paneli üç temel içerikte konuştuk; Lambalı radyolardan transistörlü radyolara, ve internet çağına uzanan radyoda caz dinleme geleneği, caz programcılığının kişisel bir yansıma olduğu fikri ve cazın sahibi olan müzisyenlerin yayınladıkları her albümün mutlaka destek ve ilgi görmesi fikri idi. Maffy Falay konserine gidecek olanların mağdur olmaması için bir saatle sınırladığımız oturumu bugün saat 14:00`de yapılacak "Caz Müziğinde Kadın" paneline devrederek tamamlamış olduk.

Peki ya Maffy Falay ve İlhan Erşahin konserleri?

Maffy Falay 82 yaşında hem içindeki çocuksuluğu doğal yanıyla korumuş biri hem de alabildiğine içten bir müzisyen. O yaşta trompet gibi performans isteyen bir enstrümanı çalmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz ama buna rağmen iki saate yakın sahnede güle oynaya kaldı. Ona kalsa daha da kalırdı, hatta izleyici de istekliydi ama konseri bir yerde bitirmek lazım elbette. Dizzy Gillespie`ler, Hank Mobley`ler, Joe Henderson, Sergio Mendes`ler birbiri ardına havada uçuşup duruyordu. En sonda "Kız Sen İstanbul`un Neresindensin"in melodisini jazz cover yapıp sevimli bir finalle noktaladılar. Sahnede Türk cazının duayen ismine İsveç`ten iki müzisyen ile Elvan Arıcı, Engin Recepoğulları ve Ferit Odman eşlik etti.

Doğrusu dışarı çıktığımızda İlhan Erşahin Babylon`da başlamıştı, koşarak gidenlerin olduğunu biliyoruz ama burası İstanbul, iki adım ötedeki semte gitmek bile bazen yarım saati aşabiliyor. İlhan Erşahin ve Arto`nun bir önceki konserlerinden aklımızda kalan müzikle yetinmek durumunda kalıp karnımızı doyurmak üzere kendimize yer aramaya başlamıştık bile.

15 Ekim Cumartesi günü festivali paneller ve konserlerle dolu yoğun bir gün bekliyor...

Öğlen, saat 14`de başlayacak olan "Caz Müziğinde Kadın" paneli önemli bir olguyu ele alacak, hem de önemli isimlerle. Yani, "Caz Müziğinde Kadın" konusunu Nilüfer Verdi, Ayşe Tütüncü, Ayşegül Yeşilnil, Jülide Özçelik, Leyla Diana Gücük gibi isimler tartıacak, konuşacak. Bu paneli imkanı olanları mutlaka izlemesini tavsiye ederiz.

Günün dikkat çeken konseri ise Akbank Sanat`ta izleyeceğimiz Froy Aagre konseri olacak. Sami Kısaoğlu geçen Ağustos ayında Aagre ile özel bir söyleşi gerçekleştirmişti, söyleşi sitede halen yayında ve çok da ilgi görüyor, okumadıysanız mutlaka tavsiye ederiz, hele bu söyleşiyi okuduktan sonra konseri izlemeniz harika olacaktır.

Babylon tarafında NuJazz yapan Alman topluluğu Club Des Belugas var. Tam bir mood müziği olacağa benziyor, meraklılarını oldukça mutlu edeceğini söyleyebiliriz.

Herkese cazla dolu mutlu bir Cumartesi diliyoruz...

(Fotoğraf: Leyla Diana Gücük)

Cazkolik.com / 15 Ekim 2011, Cumartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.