Caz albümleri Grammy yolunda... Kerem Görsev`in Therapy, Okan Ersan`ın Reborn Journey`si elemeleri geçti

Caz albümleri Grammy yolunda... Kerem Görsev`in Therapy, Okan Ersan`ın Reborn Journey`si elemeleri geçti

Son günlerde güzel haberler gelmeye başladı. İlk olarak Nuri Bilge Ceylan`ın Oscar`da yarışma haberlerinin yarattığı sevinç dalgası geçmeden caz müziğimiz adına iki önemli ve yeni haber bir anda ortalığı kapladı.

 

Geçen gün sevgili Kerem aradı, "sıkı dur, sana müthiş bir haberim var" dedi, daha ne olduğunu anlamadan Kerem`in enerjisi bana da geçti ve "aman dedim, güzel bir haber olsun!", "güzel, çok güzel. Therapy Grammy yolunda" demez mi.

 

İşte, bu gerçekten güzel bir haberdi... Hemen detayları konuştuk, ilk beşe kalmanın yaratacağı bomba tesiri hayal etmeye başladık. Hani derler ya, hayal etmesi bile güzel, tam da o durum.

 

Kerem`in uzun yıllardır böyle bir ödülün hayalini kurduğunu biliyorum, kim kurmaz ki, işin güzel yanı, kendisine telefonda da söylediğim gibi, başarının sırrının ilk olarak hayal etmekte yatması. Dünyanın en önemli başarı öykülerini inceleyin arkasında öncelikle hayal edilmiş bir fikrin yattığını görürsünüz.

 

Derken, Cazkolik`in posta kutusuna bir başka haber daha düşmez mi, sanki sözleşilmiş gibi ardı ardına çıkıp gelen bu iki haber gerçekten müzisyenlerimiz adına gurur verici gelişmeler.

 

İkinci gelen haber geçtiğimiz haftalarda yeni albümünün çıkışını duyurduğumuz Kıbrıs`lı Türk gitarist Okan Ersan`ın yeni albümü "Reborn Journey" üzerineydi.

 

Okan Ersan çoğunlukla Londra`da yaşayan bir müzisyen. Menajerinden öğrenebildiğimiz kadarıyla Kasım ortası gibi konserler için İstanbul`da olacak, hatta kendisiyle röportaj sözümüz var, ondan da Grammy ile ilgili detayları öğrenir sıcağı sıcağına aktarırız.

 

Bu iki çok önemli haberle ilgili öne çıkan diğer detaylarlar ise, her iki albümün çok farklı tarzlara sahip olmaları, Grammy`de son beş albüm içinde yarışma imkanı bulurlarsa eğer Kerem`in Big Band Ensemble dalında yarışacak iken, Okan Ersan`ın beş farklı kategoride şansını arayacağını, bir de, bizce daha önemli olan ve ilginç bir yan ise her iki albümde de saksofonda Ernie Watts`ın olması.

 

Bu konuda ilerde daha bir çok yeni haberi okurlarımıza ulaştıracakmışız gibimize geliyor. Şimdiye kadar duyduklarımız bizi yeterince heyecanlandırırken bundan sonra gelecek yeni başarı haberlerini bekliyoruz ve buradan sevgili Kerem Görsev ile Okan Ersan`ı içtenlikle tebrik ediyoruz.

 

Daha iyisi neden olmasın?

 

Feridun Ertaşkan

 

Cazkolik.com / 17 Ekim 2011, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.