Ülkemizin tek caz afişi yarışması İzmir Avrupa Caz Festivali geleneksel afiş yarışması 10 yaşında...

Ülkemizin tek caz afişi yarışması İzmir Avrupa Caz Festivali geleneksel afiş yarışması 10 yaşında...

Yirminci yüzyılın başından bu yana caz müziği ve cazın afişleri görselliği birlikte anılmıştır. Özellikle Avrupa coğrafyası başta Fransa olmak üzere caz afişleri konusunda oldukca tecrübeli ve caz tarihi boyunca görsel kalite standardını belirleyen tasarımlar ortaya çıkarmıştır. Sonradan Kuzey Amerika, Kanada gibi bu konuda çarpıcı bir çok çalışma yaptığı dönemleri takip eden seksenli, doksanlı yıllarda da ülkemizde düzenlenen caz festival afişlerini tasarlamak bir çok tasarımcı ve reklam ajansı için prestiji hayli yüksek çalışma alanı oldu. Bu ilgi internet ve televizyonun baskın gelmesi nedeniyle her ne kadar ikibinli yıllarda gerilemiş gözükse de İzmir Kültür ve Sanat Vakfı (İKSEV)`in 10 yıldır bu alanda ülkenin tek yarışmasını düzenleyerek genç tasarımcılara yaratıcılıklarını gösterecekleri özgür bir alanı açmış olmalarını büyük bir hayranlıkla karşılıyor ve Cazkolik olarak yarışma ile ilgili haberlere, sonuçlara ve görsellere sık sık sayfalarımızda yer açacağımızı duyuruyoruz.

10. yıl ile ilgili yarışmanın detayları neler?

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) genç grafik sanatçılarının çalışmalarını tanıtmak ve onlara yeni olanaklar sağlamak amacıyla düzenlemeye başladığı “Caz Afişi Yarışması” bu yıl on yaşına basıyor. 10. Caz Afişi Yarışması`nı kazanan genç sanatçının eseri, 19. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin afişi olarak kullanılacak.

“Avrupa Cazı” gibi özel bir alana sahip, dünyanın sayılı festivallerinden biri olan İzmir Avrupa Caz Festivali`ne gençlerin bakış açısını taşımayı, grafik sanatına ilgi duyan öğrencilerin ve genç grafik sanatçılarının yaratıcılıklarını desteklemeyi amaçlayan yarışmaya son katılma tarihi 14 Ocak 2012 Cumartesi günü saat 18.00’e olarak açıklandı.

10. İzmir Avrupa Caz Festivali’nden bu yana festival afişini yarışmayla belirleyen İKSEV, 10. Caz Afişi Yarışması’nda da tek ödül verecek. Seçici kurulun İzmir Avrupa Caz Festivali afişi olarak belirleyeceği afişin yaratıcısına 2.000 TL. ödül ve plaket sunulacak. İKSEV, seçici kurulun sergilenmeye değer bulduğu eserlerin sahiplerine birer başarı belgesi ile Caz Festivali toplu bileti verecek. Sergi için seçilen afişler festival süresince sergilenecek.

Yarışma şartnamesi www.iksev.org sitesinden, info@iksev.org adresinden, Mithatpaşa Cad. No: 138 Karataş adresindeki vakıf merkezinden ve Atatürk Caddesi No: 458 Alsancak adresindeki MÜZİKSEV’den alınabilir.

Cazkolik.com / 29 Ekim 2011, Cumartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.