Ünlü caz dergisi Downbeat sayfalarında Ferit Odman`ın ilk albümü Nommo`ya yer ayırdı

Ünlü caz dergisi Downbeat sayfalarında Ferit Odman`ın ilk albümü Nommo`ya yer ayırdı

İkinci albüm hazırlıklarını tamamlayan Ferit Odman`ın geçen yıl yayınlanan ilk albümü Nommo`nun yolculuğu da bir yandan sürüyor.

 

Ülkemiz caz müzisyenlerinin ürettiği müziklerin dünya gündeminde hakettiği yerlere ulaşmaya başladıklarıyla ilgili her geçen gün sevindirici yeni bir haberle karşılaşıyoruz. Daha yeni Grammy adaylıklarıyla ilgili haber caz çevresinde geniş yankı bulmuşken bir son haberde sevgili Ferit Odman`ın sözünü ettiğimiz ilk albümü Nommo ile ilgili geldi.

 

Yetmiş yıldan fazla süredir caz dünyasının en önemli dergilerinden (hatta dergisi demek daha doğru olur) Downbeat sayfalarında Nommo hakkında Shaun Brady imzalı bir yazı yayınlandı. Haberde resmini gördüğünüz yazıda yazar albümle ilgili önemli bir ayrıntıyı yazısında özellikle belirtiyor. Bir çok müzisyenin stüdyoda kaydettikleri albümlerle sahne üzerinde canlı çalınan müzikler arasında oluşan farkı dengelemekte sıkıntı çektiğini, hatta arada uçurumlar oluştuğunu belirten Brady, Nommo`nun bu açıdan stüdyoda kaydedilmesine karşın canlı çalınmış hissini oldukça başarıyla veren, yani aradaki farkı kaldıran kayıtlardan biri olduğunu belirtiyor. Sahne enerjisiyle albüm enerjisi arasında oldukça başarılı bir köprü kurulduğunu anlatan Brady bu etkinin sağlanma başarısı nedeniyle Ferit Odman`a övgülerini gönderirken bir yandan da albümde çalan isimlerin seçiminden dolayı alkışlarını eksik etmiyor.

 

Yazar tarafından 3,5 yıldızla taçlandırılan albüm rating değerlendirmeleri arasında yüksek bir puana layık görülmüş. Downbeat dergisi albümlere uyguladığı yıldız verme işlemini 5 yıldız üzerinden gerçekleştiriyor, 5 yıldızın dergi tarafından çok nadir verildiğini düşünürsek yapılan puanlamanın anlamı daha iyi anlaşılabilir.

 

Yeni albümüyle yeni bir yolculuğa başlayacak Ferit Odman`ın bir yandan Nommo ile yolculuğu paralel dünyada devam ediyor olacak ve bizde izlemeye elbette. İşte, bu yolculuğun bir önemli ayağı yarın Kosova`nın ünlü Priştina Caz Festivali`nde gerçekleşecek. Festivale kendi dörtlüsüyle davet edilen Odman`ı Priştina`lı cazseverler Nommo`dan parçalarında çalınacağı konserde saksofonda Engin Recepoğulları, piyanoda Uraz Kıvaner ve basta Kağan Yıldız`ı davulda Ferit Odman`la birlikte izleme fırsatını bulacaklar.

 

Cazkolik.com / 03 Kasım 2011, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

  • Ümit Coşkun
    03 Kasım 2011 Perşembe 11:41

    Ferit Odman"ı ilk kez 2005 yada 2006 yılında, Kerem Görsev ile birlikte Yıldız Teknik Üniversitesi"nde verdiği konserde dinlemiştim. Arkadaşımla seyrettiğim performansın sonunda farkettik ki, davulcu ikimizinde dikkatini çekmiş. O gün bu ismi ileride daha çok duyacağız galiba diye yorum yapmıştık kendimizce... Nommo gerçekten bu övgüyü hakeden bir albüm. Autumn in New York"u da dört gözle bekliyorum.

    Bu Yoruma Cevap Yazın »

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.