Meshell Ndegecoello 20 yıllık birikimin özeti Whaether ile Tamirane`ye geliyor

Meshell Ndegecoello 20 yıllık birikimin özeti Whaether ile Tamirane`ye geliyor

Yılın son haftalarına yaklaşırken müzikseverler, özellikle de İstanbullular gerçekten seçmekte zorlanacakları harika isimlerden harika müzikler dinlemeye başladılar. Gelecek haftalar artık yılbaşının çekim alanına girdiğimiz için, hatta sadece yılbaşı dönemi değil sonrası da yoğun konser temposu içinde geçecek gibi görünüyor. Cazkolik olarak doğrusu biz de caz ve türev müzikleri bakımından dikkatten kaçırılmaması, müzikseverlerin müzikal radarları dahilinde mutlaka bulunması gereken konserlere, isimlere dikkat çekmeye çalışıyoruz.

 

 

Meshell Ndegecoello 26 Kasım akşamı Tamirane`de

 

 

Kasım başı Tamirane`deki dostlarımızın önemle ilettikleri bir haberi konserden bir kaç gün önce yayına alarak ilgiyi canlı ve sıcak katkıda bulunmak istiyoruz. Kasım başında piyasaya çıkan Wheather isimli albümüyle neo soul müziğin günümüzdeki en özel isimlerinden Meshell Ndegeocello albümünün tanıtım turnesi kapsamında 26 Kasım akşamı Tamirane`de olacak.

 

Bir yandan bir parçasını dinlediğiniz Meshell bir şarkıcı olmanın çok ötesindeki yaratıcı dünyanın kapısını kendisi için ardına kadar açabilmiş bir isim. Söz yazarı, besteci, gerçekten iyi bir basçı olmanın yanısıra esasen multi enstrümentalist ve öncü bir müzik grubunun lideri. Ama bu tanımlamaların şaşırtıcı hızından önce gelin son albümü hakkında bir kaç not iletelim. Özellikle şu anda çalmakta olan "Kirli Dünya" (Dirty World) isimli şarkısı ve elbette albümü Wheather Meshell`in yirmi yıldan fazladır şarkılarında ve müziklerinde kullandığı ortak malzemenin en güzel yoğrulduğu şarkılardan biri. Buna kesinlikle inanın.

 

The Guardian`dan Alex Macpherson albümün genel ruh hali için sevgilinizle gittiğiniz uzak ve sakin bir kasabada içine kapanıp bir hafta boyunca hiç çıkmadığınız bir otel odasında geçirdiğiniz zamanki duygularınız gibi diyor. Doğrusu bu cümlenin içinden çıkmak zor ama bize keskin bir tarif verdiği kesin. Hatta, yazar daha da yoğun bir tanımlama içine girerek Meshell`in şarkılarında dış dünya tasarımlarını yaparken tekmeler savurup, çığlıklar atarak gözlemleyip ardından yakıp yok ettiği notlardan mı oluşuyor diye de soruyor.

 

Slant Magazine`den Jonathan Keefe`de Meshell`in kendine özgü ama son derece etkili bir yol izlediğinin altını çiziyor. Üstelik Wheather albümünün dinleyicisi için özel bir hediye olduğunu ısrarla belirterek. Sağ gözünün sağ alt köşesinde irice yıldız dövmesi taşıyan Meshell albüm kapağında da ilginç bir atmosfer tanımlamış. Albümü her açıdan merak edip arayıp bulmanızı sağlamaya çalışıyoruz elbette.

 

Meshell`in bir çok okura büyüleyici gelebilecek Madonna ve The Rolling Stones gibi galaktik şöhretlerin basçısı olduğu bilgilerini ısrarla gözönünde tutmuyoruz bile ama bir çok eleştirmenin dikkat çektiği bir hususu belirtmek Meshell`in atmosferik duygusunu tanımlamakta ferahlatıcı olabilir. Sade-esque tarzı vokalleri kritiklerin ortak olarak baktıkları bir nokta olduğu kesin. Bunu da son not olarak belirtip, 26 Kasım akşamı Tamirane sahnesinde neo soul müziğin etkileyici ve özel bir ismi olan Meshell Ndegeocello`nun Kasım ayının en önemli müzikal etkinliklerinden olduğu kesin ve yoğun gündemin karmaşası içinde gözden kaçmasına kesinlikle gönlümüz razı olmaz.

 

Cazkolik.com / 22 Kasım 2011, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.