Yeni olan her müzik modern değildir; Ferit Odman yeni albümü Autumn in New York`u yayınladı

Yeni olan her müzik modern değildir; Ferit Odman yeni albümü Autumn in New York`u yayınladı

Başlığa bakınca bir çelişki mi aradınız? Hayır, aramayın! Zira eminiz sizin de gayet iyi anladığınız gibi kastımız modern olmak demek yaptığınız işe olan yaklaşımınızdaki yenilik, ele alış tarzınız ve yorumlayışınızdaki tavırdır. Sizi modern yapacak şey eski bir melodiyi çalarken dahi onun üzerinden söyleyecek yeni şeyler bulmak ve bugünün ruhuyla ilk yazıldığı gün arasındaki köprüyü yeniden inşa edebilme becerinizdir. İşte bu yüzden yeni olan her müzik modern değildir ama modern olanı elli yıl önceki müziğin yeniden çalınmış halinde bulabilirsiniz.

 

Bu cümleler Ferit Odman`ın yeni yayınlanan albümü Autumn in New York ile ilgili. Albümdeki ilk parçayı dinlerken bir anda raflarda Benny Golson`un 52 yıl önceki kaydı New York Scene`i aramaya başladık. Hani New York`a taşındığı yıl, önünde kendisini bekleyen parlak geleceğe tırmandığı yüksek balkondan New York`u seyrederek umutla bakan Benny Golson`ı.

 

Golson`dan bahsetmemiz nedensiz değil çünkü Ferit Odman albümün açılışını Golson`ın Step Lightly`si ile yapıyor. Siz de tıpkı bizim yaptığımız gibi ikisini arka arkaya dinleyin ve aynı müziğin yarım asır sonra hala nasıl modern ve etkileyici olabildiğine şahit olun. Elbette bu hiç kolay iş değil, bunu yaparken beraberinizde kaygılarınızı sizinle birlikte üstlenecek Terell Stafford, Vincent Herring, Anthony Wonsey ve Peter Washington gibi ustalara ihtiyacınız olacak.

 

New York`ta sonbaharın emsalsiz duygusunu albümüne yükleyip İstanbul`a taşıyan Odman`ın yeni çalışmasıyla ilgili daha yeni sözlerimiz de olacak, şimdilik albümün açılışndaki Step Lightly ile albüme ilk adımı atıp oradan yeni yazılara geçelim diyoruz ama yazılanları okurken bir anlamı olması için sizin de marketlere dağılmış albümü bir an önce satın alıp müzikçaların başına oturmanız lazım.

 

Cazkolik.com / 28 Kasım 2011, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.